Almassora, únic municipi de la província excel·lent en inversió en Serveis Socials

Almassora, únic municipi de la província excel·lent en inversió en Serveis Socials
02/12/2022 -

L’Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials ha reconegut a Almassora com l’únic municipi de la província de Castelló amb excel·lència en inversió executada des de l’àrea de Serveis Socials durant 2021 a Espanya. Almassora destaca entre més de 400 poblacions que superen els 20.000 habitants amb una aposta ferma per un dels pilars fonamentals de l’Estat de benestar.

El president de l’Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials i de l’Observatori Estatal de Dependència, José Manuel Ramírez, ha reconegut públicament a principi de setmana a l’Ajuntament d’Almassora i a l’alcaldessa, Merche Galí, per la seua aposta en la inversió d’aquesta àrea del consistori, especialment en aspectes relacionats amb la dependència.

El llistat de localitats inversores, elaborat gràcies a les dades publicades pel Ministeri d’Hisenda relatius a l’any 2021, situa a Almassora en el lloc 42 de la classificació, per davant de ciutats com València, Valladolid o A Corunya, totes elles entre les 52 del rànquing d’excel·lència. Alcalá la Real (Jaén), Barcelona i Esparreguera (Barcelona) són les tres localitats que ocupen les tres primeres posicions. Del total, només huit, entre les quals s’inclou Almassora, pertanyen a la Comunitat Valenciana.

Els criteris per a aconseguir l’excel·lència social són: haver acreditat una despesa superior a 100 euros per habitant/any en 2021, que el pressupost en 2022 no s’haja reduït respecte a la liquidació de 2021, que la despesa liquidada en 2021 represente almenys un 10% del pressupost total i que la localitat permeta acarar en el portal de transparència de la web municipal el desglossament pressupostari i el detall de la despesa imputada.

La felicitació se suma a la del Servei d’Inspecció de la Generalitat Valenciana “per complir i anticipar-se als terminis que determinen els decrets autonòmics per al reconeixement de les situacions de dependència”, segons ha recordat l’edil de l’àrea, María José Tormo. El consistori està molt per davant dels terminis que estableix l’administració autonòmica amb una mitjana de sis mesos de tramitació enfront dels més de 12 que acumulen la majoria de municipis.

D’aquesta manera, la Generalitat es va interessar pel model d’atenció a les persones dependents i els seus familiars a Almassora amb l’objectiu d’extrapolar-lo a la resta de municipis. La localitat és la primera de més de 25.000 habitants de tota la Comunitat Valenciana que millor gestiona els recursos, compleix els terminis, realitza seguiments i valoracions i tramita els casos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari