Almassora urgeix a Costes “discriminació positiva” en inversions per l’efecte del port

Almassora urgeix a Costes “discriminació positiva” en inversions  per l’efecte del port
18/02/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha traslladat hui a la Direcció Provincial de Costas la petició perquè atenga les propostes de l’estudi encarregat al catedràtic de la Universitat Politècnica de València Josep C. Segarra Peris per a protegir la platja dels efectes del port de Castelló i els temporals. La trobada telemàtica ha servit per a reclamar l’execució de noves infraestructures que eviten les greus inundacions i “discriminació positiva” amb més inversions per a la platja respecte a altres poblacions amb menor afecció.

En la reunió també han participat els regidors de Territori i Platges, Carmina Martinavarro i Joan Antoni Trenco, respectivament, amb l’objectiu de defensar nous projectes de defensa i regeneració, amb alternatives que inclouen dics exempts, transvasaments inversos i aportacions d’alimentació artificial amb sediments duradors, segons les diferents opcions valorades per l’expert.

“Aquesta reunió és un primer pas, el de donar trasllat a Costas de l’estudi perquè ho facen portar al Ministeri, i el segon serà elevar-lo també a les autoritats portuàries atés que són els dos agents implicats i han d’intervindre i solucionar el problema que ens estan creant”, ha assenyalat la primera edil. La Direcció Provincial s’ha compromés a traslladar al Ministeri l’estudi, que ha valorat com a positiu per a incorporar alternatives a futures intervencions.

En aquest punt, Galí admet que “el canvi climàtic haurà jugat un paper important en la degradació de la costa de tota la província, i també de la d’Almassora”. No obstant això, considera “innegable” que el municipi “pateix per duplicat aquests temporals perquè la influència del port és inqüestionable i així ho diu l’estudi del catedràtic que per a nosaltres ja no és la veu del carrer, sinó l’argument d’una persona amb coneixements científics de com es comporta la mar i les estructures portuàries i de les afeccions que tenen sobre la costa”.

Per tot això, l’equip de govern, amb el consens de tots els grups, entén que els criteris de l’expert “han de fer recapacitar a les administracions competents, al port i Costes, i tornar a treballar en projectes que milloren la platja”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha reiterat la necessitat de “no deixar d’invertir perquè som els més greument afectats pel port i per tant necessitem més intervencions que altres poblacions que tenen menys afeccions que nosaltres”.

Aqueixa discriminació positiva a la qual ha al·ludit la regidora de Territori busca reconéixer la particularitat d’Almassora enfront d’altres platges pel mal que pateix fruit de l’activitat del port de Castelló. L’acord entre els quatre grups polítics en aquest punt és unànime i així s’ha escenificat en la reunió telemàtica, marcada pel consens.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari