Almassora xifra en 1,6 milions la compra del sòl per a la futura pantalla verda

Reunirà els propietaris al juny per a adquirir els terrenys, en la seua majoria rústics

Almassora xifra en 1,6 milions la compra del sòl per a la futura pantalla verda
29/05/2021 -

El departament d’Urbanisme d’Almassora estima en prop d’1,6 milions d’euros la taxació del sòl necessari per a executar la pantalla verda del Serrallo. Així ho han indicat els tècnics en l’última reunió entre departaments municipals per a valorar l’avanç dels fons FEDER de la Unió Europea en el municipi.

Després de conéixer la valoració tècnica, l’equip de govern de l’Ajuntament d’Almassora convocarà a una reunió el mes vinent de juny a prop de 50 propietaris de sòl situat en l’emplaçament que acollirà el parc públic del Serrallo per a frenar l’impacte sobre els habitatges de la costa nord. El consistori ha calculat en 73.404,86 metres quadrats la superfície necessària per a alçar la pantalla verda enfront del polígon industrial.

La reunió per a valorar l’avanç dels fons FEDER a Almassora ha marcat el calendari immediat d’actuacions, que passa per la trobada amb els propietaris del sòl per a explicar-los de primera mà la valoració. La taxació distingeix dues quanties per a cada parcel·la: la que afecta únicament el preu del sòl i la que té en compte les edificacions, construccions i instal·lacions, així com les plantacions que alberga cada parcel·la, en cas d’haver-les.

Els tècnics municipals recorden que la major part dels 73.000 metres quadrats correspon a 18 parcel·les de sòl de naturalesa rústica fins a abastar una superfície de 61.000 metres quadrats. Els 12.000 restants estan dividits en xicotetes franges que corresponen fins a 34 finques de sòl urbà.

En la reunió tècnica convocada per l’alcaldessa, Merche Galí, el departament municipal d’Urbanisme ha recordat que les estimacions estan subjectes a la reglamentació vigent de la valorització de la Llei del Sòl. Un total d’1,6 milions d’euros permetrien adquirir la totalitat de la franja de terrenys que separa el polígon dels habitatges situats més al nord de la costa d’Almassora.

A més dels FEDER, la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Transició Ecològica, ha decidit prioritzar a Almassora en la distribució dels fons europeus de reconstrucció amb la petició al Govern d’injectar pressupost europeu en aquesta barrera vegetal que actuarà com a pantalla acústica i visual entre les empreses i el veïnat.

“Citarem als propietaris a una trobada en els pròxims dies per a informals de tot el procés, que és un pas decisiu per a executar aqueixa zona verda que minimitze els efectes del polígon sobre la població”, segons la responsable del departament de Territori, Carmina Martinavarro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari