Almassora inverteix 35.000 euros en ajudes per a esdeveniments infantils, esportius i transport

Almassora inverteix 35.000 euros en ajudes per a esdeveniments infantils, esportius i transport
08/06/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora prepara les bases per a la convocatòria d’una nova ajuda econòmica per valor de 35.000 euros per a les empreses i autònoms del municipi que van veure perjudicats els seus ingressos a causa de la pandèmia. Els possibles beneficiaris seran les empreses d’autobusos de la localitat, al costat dels huit taxistes, empreses d’activitats infantils inflables i signatures organitzadores d’espectacles esportius. Totes elles van quedar excloses del Pla Resistir i en menys de dues setmanes ja podran consultar les bases en la pàgina web del consistori.

Els criteris per a aquesta nova convocatòria d’ajudes seran pràcticament iguals als del Pla Resistir. Les signatures interessades optaran a una quantitat de 2.000 euros per empresa i 200 euros per persona ocupada. Els treballadors han d’estar contractats amb data del 31 de desembre de 2020. D’aquesta manera, podran optar a aquestes quanties les companyies situades en els epígrafs de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE): 721.2, 721.3, 968.2 i 982.4. Després de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), l’Ajuntament ja podrà anunciar aquesta convocatòria en el seu portal web.

D’aquesta manera, el consistori ha decidit utilitzar aquests 35.000 euros romanents dels 649.487 euros que la Generalitat va destinar a Almassora a través del Pla Resistir. Cal recordar que l’Ajuntament va fer efectius 614.086,44 euros del total va concedir el govern autonòmic a 133 beneficiaris del municipi. Les xifres van aconseguir un mínim de 4.201 euros i un màxim de 8.402 euros per cada autònom o microempresa del sector.

Aquesta ajuda de 35.000 euros se suma al pressupost reservat pel consistori de 505.000 euros per al Pla Reactivem Comerç d’Almassora, destinat a negocis locals que no van poder acollir-se al Pla Resistir. L’Ajuntament destinarà 300.000 euros derivats de les arques municipals i 170.000 euros, com a mínim, que aportarà la Diputació de Castelló als ajuntaments que preveuen executar aquest tipus de suport per als autònoms, petites i mitjanes empreses.

Finalment, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha declarat que “després dels estudis realitzats pel departament de Comerç ens vam adonar que havien uns 12 autònoms o empreses de la localitat que s’havien quedat sense opció de rebre ajuda per part de les institucions públiques”. “Des del dia 1 afirmem que no anàvem a deixar que cap comerç o empresa d’Almassora es quedara arrere i aquesta línia d’ajudes és un clar exemple”, ha afirmat la primera edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari