Així és la normativa de barreres per a veïns i penyes d'Almassora

El bàndol va dirigit als particulars d’habitatges dins del recinte taurí i als casals

Així és la normativa de barreres per a veïns i penyes d'Almassora
18/04/2022 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha redactat un bàndol d’Alcaldia dirigit al veïnat de la Vila que munta barreres durant els festejos taurins i a les penyes de la localitat. El text recull l’obligatorietat de mantindre en bones condicions i amb les mesures reglamentàries les estructures de protecció perquè servisquen de refugi als corredors. A més, la primera edil també recorda en l’escrit a les penyes la necessitat d’estar registrades com colla o penya en la Policia Local per a poder rebre autoritzacions del consistori a l’hora de celebrar actes o actuacions musicals.

A causa de la proximitat de les festes patronals de Santa Quitèria el mes vinent, l’àrea de Festes del consistori ja ha començat els preparatius per als actes taurins, musicals, infantils i culturals. D’aquesta manera, el bàndol d’Alcaldia incideix en què l’arquitecte responsable de revisar les barreres i ‘cadafals’ realitzarà l’última inspecció el divendres 20 de maig, de manera que els usuaris han d’instal·lar les proteccions abans del dia 17 i així evitar arranjaments d’última hora.

Cal recordar que els refugis metàl·lics han de complir amb la normativa de ‘bous al carrer’ fixada en el Reglament de Festejos Taurins Tradicionals de la Comunitat Valenciana (article 29 – punts 2,3 i 4, article 33 – punt 4, article 37 – punts 1 i 3). En cas contrari, la instal·lació d’aquestes infraestructures o qualsevol similar queda prohibida.

A més, el text destaca també que si ocorre un incident per incompliment la responsabilitat serà dels propietaris i que el consistori es guarda el dret de retirar les barreres que estiguen en males condicions. En aquest sentit, la retirada serà abans del 31 de maig per motius de neteja. En el cas de no estar retirades el faran les autoritats competents amb cost per als propietaris.

El document recorda a totes les penyes i colles d’Almassora que han d’acudir a la Policia Local per a donar-se d’alta en el registre. Únicament requereixen un representant que emplene el formulari amb nom de la penya, ubicació i telèfon d’algun contacte. El consistori comunica que no autoritzarà esdeveniments o actuacions musicals als casals que no estiguen inscrits.

Finalment, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha declarat “la gran alegria que suposa veure a l’àrea de Festes i a la Junta Local de Festes planificant per fi unes celebracions de Santa Quitèria sense cap mena de restricció, però amb totes les precaucions perquè la seguretat estiga garantida”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari