Els autònoms d'Almassora rebran més de 4.000 euros després de tancar la convocatòria del Pla Resistir

El consistori registra 130 sol·licituds correctes i descarta 15 que incompleixen requisits

Els autònoms d'Almassora rebran més de 4.000 euros després de tancar la convocatòria del Pla Resistir
03/04/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora repartirà les ajudes del Pla Resistir, que inicialment eren de 2.000 euros, amb més de 4.000 euros a la major part de les 145 sol·licituds registrades durant el termini de presentació d’instàncies. El consistori ha descartat 15 peticions per incomplir un o diversos requisits de la convocatòria i, d’ací a poc temps, publicarà el llistat provisional en el tauler d’anuncis de la web municipal per a l’esmena d’errors.

Els tècnics municipals han calculat el repartiment proporcional dels excedents entre tots els beneficiaris. És el compromís que el consistori va adoptar en el seu moment perquè, en cas de produir-se un sobrant de fons concedits a la població, es repartira entre el conjunt de les persones beneficiàries en proporció a les despeses justificades.

Així serà en aquesta ocasió, després que el llistat provisional confirme 130 sol·licituds correctes. Per aquest motiu, una vegada conclòs l’últim termini per a modificar a l’alça el compte justificatiu de despeses, l’Ajuntament transferirà directament al compte de les empreses o autònoms l’import fixat. El repartiment de l’excedent provocarà que cada beneficiari reba una quantia diferent en proporció a la facturació justificada.

Tal com indica el departament d’Ocupació, la major part de les sol·licituds correspon a autònoms sense treballadors a càrrec seu (40%), seguit d’autònoms amb un o dos treballadors en plantilla (30%). La resta correspon a plantilles de tres a 10 empleats. Aquest últim cas a penes representa el 3% de les sol·licituds presentades a la convocatòria d’ajudes del Pla Resistir.

Respecte a les característiques dels negocis beneficiaris figuren restaurants, cafeteries, pastisseries, gimnasos i centres esportius, acadèmies de ball i empreses d’espectacles, entre altres. En aquest sentit, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha recordat que quan finalitze la tramitació d’aquestes ajudes directes a emprenedors locals s’obrirà la convocatòria del pla de subvencions municipal.

En aquest cas seran els negocis que no han pogut participar aquesta primera convocatòria els qui reben l’ajuda, procedent només de fons de l’Ajuntament, “per a fer costat també a altres sectors que no van haver de tancar durant la pandèmia, però sí que van veure afectat el seu volum de negoci a conseqüència de la COVID”, segons les mateixes fonts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari