L’Ajuntament afirma que el PP d’Almassora va manipular la resposta del Govern a les inversions en la costa

“Va retallar el text per a evitar referències a la taula de treball i les possibilitats tècniques”, afirmen

L’Ajuntament afirma que el PP d’Almassora va manipular la resposta del Govern a les inversions en la costa
27/02/2022 -

El Partit Popular d’Almassora va manipular la resposta del Govern a la consulta realitzada pels seus representants al Senat sobre l’acord amb el Port de Castelló per a invertir en la defensa de la platja. El mes de novembre passat va retallar el text de la resposta del Ministeri de Transició Ecològica amb la voluntat de desmentir acords entre l’Autoritat Portuària, el Govern i l’Ajuntament per a la inversió a la platja local.

Dels cinc paràgrafs de resposta que el Govern va traslladar per a detallar l’estat del procés, l’agrupació local en l’oposició únicament va publicar la frase “a fecha actual no se ha firmado ningún convenio para financiación de proyectos de regeneración de la playa de Almassora” i va obviar així les diferents solucions tècniques i els contactes mantinguts entre institucions per a accelerar la intervenció de defensa que apareixien en el document del ministeri.

Així, l’expedient al qual ha tingut accés el consistori informa de les reunions entre les institucions, que aquesta mateixa setmana s’han plasmat en un primer acord per a l’execució d’una franja dunar que minore l’impacte del recinte portuari en la costa local. “La Autoridad Portuaria de Castellón, el Ayuntamiento de Almassora y la Demarcación Provincial de Costas están llevando a cabo reuniones de trabajo para concretar la colaboración de la Autoridad Portuaria de Castellón en la regeneración de dicha playa”, va informar ja el Govern en la seua resposta a la consulta del PP.

En la mateixa línia, el text eliminat pel Partit Popular abundava en què “entre les possibilitats d’actuació s’analitza l’aportació de material granular a les platges d’Almassora (Castelló) en una o diverses fases”, així com que “la línia de col·laboració entre tots dos departaments tindria la principal motivació en identificar la forma i lloc més adequats d’aqueixa aportació per a la millor defensa de la costa d’Almassora”.

El mateix text que el Partit Popular va ocultar del seu comunicat públic, en el qual alertava de “la constant venda de fum” de l’executiu local, indicava que “se entiende la iniciativa planteada como una actuación tendente a compensar parte del desequilibrio introducido en las playas de Almassora con la implantación y posteriores ampliaciones de la infraestructura portuaria y que vendrían a complementar los trabajos que la Dirección General de la Costa y el Mar ha venido acometiendo”.

L’equip de govern d’Almassora ha lamentat la “deslleialtat” del Partit Popular i la “gravetat” de manipular la resposta del Govern d’Espanya, un fet que ha provocat incertesa i malestar entre el veïnat de la zona. Tots els grups amb representació municipal van ser convidats aquest dimarts 22 a la reunió entre les tres institucions per a fixar la primera inversió de l’Autoritat Portuària a la platja d’Almassora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari