La biblioteca d’Almassora va superar les 15.800 visites en 2020 malgrat la pandèmia

La biblioteca d’Almassora va superar les 15.800 visites en 2020 malgrat la pandèmia
15/02/2021 -

La biblioteca municipal d’Almassora va rebre un total de 15.828 visites durant l’any passat, segons les dades aportades per la direcció del centre. Ni el tancament de les instal·lacions dos mesos durant el confinament ni la reducció de l’aforament posterior a l’arribada de la pandèmia van impedir als usuaris utilitzar els serveis que ofereix el centre cultural. A més, la sala va realitzar 7.017 préstecs i va sumar 70 socis nous.

Els 15.828 assistents a la instal·lació cultural durant 2020 van gaudir de diferents serveis: lectura de diaris i llibres a la biblioteca, estudi i ús d’ordinadors en el centre, recollida i lliurament de llibres o altres documents audiovisuals, entre altres. Quant als 7.017 préstecs que va realitzar la biblioteca municipal l’any passat, els usuaris van recollir llibres en paper i electrònics, a més de documents sonors, audiovisuals i electrònics. Es tracta de 388 socis únics amb més de 14 anys i 269 en el tram infantil-juvenil.

La xifra de visites totals a l’edifici de la plaça d’Espanya es va dividir en 7.597 homes de 14 anys o més i 6.926 dones, 754 xiquetes de fins a 13 anys i 551 socis en aquesta franja d’edat. A més, durant l’últim exercici la instal·lació cultural va acollir 70 socis nous, 45 en el tram infantil-juvenil i 25 adults. En últim terme, 114 persones van sol·licitar novetats editorials que van ser ateses pel personal del centre.

Cal destacar una reducció d’usuaris en comparació a l’any 2019 fruit de la clausura del centre entre el 13 de març i el 18 de maig, a més de la reducció d’aforament des de la seua reobertura. Malgrat això, la biblioteca va organitzar 48 sessions d’activitats destinades al foment i dinamització de la lectura.

El regidor de Cultura, Javier Mollá, ha analitzat les dades i ha valorat el funcionament del centre de lectura durant la pandèmia. “La situació sanitària i social ha afectat a tots els sectors de la nostra localitat i la biblioteca municipal no ha sigut una excepció, però les dades mostren que l’interés per la cultura persisteix i que, sobretot, la joventut aprofita els serveis d’aquesta instal·lació”, ha declarat l’edil de l’àrea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari