Almassora revela el cartell de la ‘Trencà’ 2022, prevista en la plaça de l’Ésglésia per les obres

Almassora revela el cartell de la ‘Trencà’ 2022, prevista en la plaça de l’Ésglésia per les obres

El cartaginés Cristóbal Aguiló Domínguez il·lustrarà el cartell de Tambors de Passió Almassora 2022 després de véncer en la tercera edició del concurs organitzat per l’entitat que presideix Damián Aguilella. L’agrupació ha donat a conéixer hui, dimecres de cendra, la imatge guanyadora en la recepció celebrada a l’Ajuntament amb la presència de l’alcaldessa, Merche Galí, i el regidor de Cultura, Javier Mollá, que han aprofitat per a recordar que l’acte es traslladarà enguany a la plaça de l’Església per les obres de la plaça Major.

El treball de Cristóbal Aguiló, titulat ‘Amb Passió’, ha sigut triat per un jurat format per 28 membres de la mateixa associació, convocats a aquest efecte per a triar al millor dels 14 treballs presentats. L’organització ha valorat molt positivament aquesta tercera edició del concurs en destacar la qualitat i l’originalitat dels treballs presentats, que han arribat des de quatre províncies espanyoles.

La imatge de la ‘Trencà’ 2022 il·lustra el retorn a la normalitat de l’acte més popular de la Setmana Santa d’Almassora, que en 2020 va tindre lloc des dels balcons pel confinament domiciliari i en 2021 es va celebrar a ‘porta tancada’ i de dia en la plaça Major per les restriccions sanitàries. En aquesta ocasió, la presència de públic està garantida, si bé aquest es traslladarà als peus del campanar de la Nativitat a causa de les obres de conversió en zona de vianants de la plaça porticada.

L’alcaldessa i el regidor de Cultura han traslladat la seua confiança que la recuperació de la pandèmia permeta “reprendre l’assistència multitudinària i a mitjanit a l’entorn de la Vila, si bé l’essència de l’acte mai s’ha perdut perquè, malgrat les dificultats de la COVID, l’emoció d’aqueixa matinada sempre ha sigut present”.

Aguilella ha recordat que l’agrupació espera celebrar “amb la major normalitat possible i sempre seguint les recomanacions sanitàries” un esdeveniment que aconsegueix la XIV edició i que arranca amb la il·lustració del cartell. El vencedor ha rebut un premi de 500 euros en metàl·lic, a més de veure el seu disseny reproduït en tota la cartelleria i altres elements de difusió.

Cristóbal Aguiló Domínguez porta vinculat a la comunicació des de 1987, any en què es va graduar com a tècnic superior d’il·lustració en l’E.A.A.O.A. de València. En el seu haver compta amb quasi un centenar de premis de disseny de cartells en els certàmens més importants d’Espanya. En segon lloc va quedar el també murcià Rubén Alejandro Lucas García, amb la seua obra ‘Minuts’, i, en tercer lloc, l’artista local Noemí Casas, amb el seu cartell ‘Trenquem el silenci a la plaça’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari