Un centenar de persones garantirà la seguretat en el tancament d'Almassora

Un centenar de persones garantirà la seguretat en el tancament d'Almassora
04/10/2021 -

Guàrdia Civil, Policia Autonòmica i Policia Local s’han reunit aquest matí a l’Ajuntament d’Almassora per a tancar un dispositiu de seguretat que fregarà el centenar d’efectius en el matí del 9 d’Octubre amb motiu del tancament taurí. La recuperació de la tradicional carrera pels carrers de la Vila comportarà restriccions a causa de la previsió d’una assistència multitudinària.

En aquest sentit, el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, ha consensuat amb la resta de forces de l’ordre el tancament del barri antic a excepció dels accessos habilitats fins a les 10 hores. Penyistes amb seu dins de la Vila i veïnat podran entrar després d’aquesta hora si acrediten la seua condició.

L’entrada al barri antic pel carrer de Colón i la plaça de la Picaora permetrà als efectius controlar l’arribada d’aficionats i corredors, de manera que el ramat puga partir a les 11 hores al costat de l’església de la Nativitat sense suposar un risc extra per als participants per aglomeracions.

“Almassora té experiència en l’organització de tancaments i totes les persones que participen en el dispositiu coneixen perfectament les seues funcions, però la nostra major preocupació se centra ara en l’interés que ha despertat aquest entre els aficionats de tots el país per ser el primer en la Comunitat Valenciana després de la pandèmia”, segons l’alcaldessa, Merche Galí, present en la reunió al costat del regidor de Seguretat, Javier Martí.

És per això que fins a 22 policies locals, 15 guàrdies civils, 17 col·laboradors en els accessos, cinc agents de Policia Autonòmica i 15 integrants de Protecció Civil s’han distribuït en els punts amb major dificultat del traçat, preferentment en els accessos i en els voltants de les quatre postes sanitàries. A aquest personal s’unirà el Servei Municipal de Manteniment i Logística i quatre ambulàncies amb els equips sanitaris que comandarà el cirurgià Gustavo Traver des de la infermeria del carrer San Isidro.

Tal com ha indicat la tinenta de la Guàrdia Civil, Paula Matutano, els seus companys reforçaran els voltants d’aquest espai per a facilitar el trasllat de possibles ferits fins a la infermeria o, si escau, l’eixida d’ambulàncies a l’hospital de referència, que tornarà a ser l’Hospital General de Castelló.

Aparcament públic

A causa de la coincidència de la celebració amb els actes commemoratius del 9 d’Octubre, la Regidoria de Festes recomana a les persones que visiten Almassora en aqueixa jornada que utilitzen els aparcaments públics habilitats a l’esplanada de la piscina municipal i al costat del centre de salut del carrer Sant Pere. No en va, l’ofrena al Rei Jaume I impedirà l’aparcament de vehicles en la plaça que porta el seu nom i tampoc serà possible estacionar en la plaça de la Molineta per a permetre el transport dels bous del tancament fins als corros de la Vila.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari