Centenars de tambors celebren la Rompida de l'Hora d'Almassora amb tota la seua essència

Durant la nit d’aquest Dijous Sant, torna aquesta celebració, d’Interés Turístic Provincial, amb el seu format habitual

Imagen de Nidori Media de Tambors de la Passió

Centenars de tambors celebren la Rompida de l'Hora d'Almassora amb tota la seua essència

Almassora ja té tot a punt per a celebrar un dels seus actes més multitudinaris i especials de la seua Setmana Santa: la Rompida de l’Hora 2023. Un esdeveniment que, a més, s’espera amb més il·lusió perquè recupera el seu format habitual després de superar les restriccions de la pandèmia de la COVID-19 i les obres de conversió en zona de vianants de la Vila, tal com ha recordat l’Ajuntament d’Almassora.

Com sempre, Tambors de la Passió seran els encarregats de fer possible aquest acte tan impactant de la Setmana Santa a Castelló, declarada d’Interés Turístic Provincial. Prop de 300 tambors i bombos es concentraran tres anys després en la plaça Major de la localitat per a anunciar la mort de Jesucrist en la seua XV edició.

D’aquesta manera, la Rompida de l’Hora d’Almassora recupera la seua essència, després de no poder tocar el Dijous Sant de 2019 ni de 2020 i fer-ho en horari de vesprada, amb distància de seguretat i a porta tancada en 2021. Així mateix, l’any passat sí que va poder celebrar-se a mitjanit, però va haver de fer-se en la plaça de l’Església per les obres de conversió en zona de vianants de la Vila.

Hui, es podrà gaudir de la rompida amb una plaça Major reformada i amb els seus arcs rehabilitats. Per primera vegada es podrà seguir en directe en una pantalla instal·lada en la plaça l’acte de signatura del llibre d’honor en Ca la Vila, on Damián Aguilella, president de Tambors de Passió, convidarà a Agustín Poyatos, fundador de l’empresa Macer i convidat d’honor de 2023, i al president de la Diputació de Castelló, José Martí, a estampar el seu record en el llibre de convidats i a recollir l’estatuílla de record.

Una vegada realitzada la signatura, Aguilella, Poyatos, Martí i l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, baixaran fins a la plaça Major, on estarà instal·lat el bombo gegant i esperaran que el rellotge del campanar de la Nativitat marque les dotze de la nit.

En aqueix precís moment, Aguilella alçarà la seua maça per a marcar a tots els tamboriners de Tambors de la Passió el toc inicial i el baluern que inundarà la Vila, engalanada per a l’ocasió, al compàs de la desfilada dels 300 participants.

El misticisme i recolliment marcaran l’ambient de la nit, que s’espera freda però sense risc de pluja. Com de costum, les herbes aromàtiques impregnaran d’olor els carrers al pas de la desfilada, que culminarà més d’una hora després per a donar pas a un Divendres Sant de Passió amb la processó del Sant Enterrament com a protagonista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari