El Centre Sant Felip d'Almassora s'adapta per a acollir la vacunació massiva

El Centre Sant Felip d'Almassora s'adapta per a acollir la vacunació massiva
20/05/2021 -

El Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) i professionals dels centres de salut d’Almassora han posat a punt el centre social de Sant Felip com a espai de vacunació de cara a l’inici de la campanya contra el coronavirus dilluns que ve 24. La brigada ha retirat el mobiliari existent i ha incorporat el material sol·licitat pels sanitaris amb l’objectiu de facilitar la vacunació i evitar cues que posen en risc la seguretat de pacients i sanitaris.

D’aquesta manera, el consistori ha encarregat elements de senyalització a una empresa de la localitat per a limitar l’accés, garantir la distància entre pacients durant l’espera i respectar els espais per als 15 minuts posteriors a la inoculació. Així, a partir del pròxim dilluns, l’entrada al centre de vacunació serà pel carrer Sant Felip i l’eixida, per Sant Jaume. La senyalització de Policia Local adverteix de la prohibició d’estacionar al costat del centre, de manera que els plaus queden reservades a l’aparcament temporal per a recollir a pacients recentment vacunats.

També l’interior de l’edifici ha modificat la seua distribució habitual per a facilitar les labors sanitàries: el bar funcionarà com a centre de recepció de pacients per part dels serveis administratius, mentre que la sala de ball albergarà els boxs, l’emmagatzematge de les dosis i la sala d’espera posterior a la vacunació.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha destacat que la transformació d’aquest edifici “representa l’esperança per a tornar a la nostra vida anterior al més prompte possible i això implica vacunar-nos, de manera que estem més que satisfets de cedir aquest espai a la Conselleria de Sanitat i adaptar-lo amb l’ajuda de treballadors municipals perquè deixar arrere el virus és responsabilitat comuna”.

Calç recordar que Sant Felip actuarà com a centre de vacunació per a inocular la segona dosi a pacients que encara han de completar la seua pauta i també per als qui es vacunaren contra la COVID per primera vegada. L’activitat sanitària arrancarà el dilluns a les 15 hores i continuarà el dimarts en horari de matí i vesprada.

Autobús al centre

Al marge dels preparatius en l’edifici, l’autobús urbà també modificarà el seu recorregut des del dilluns i fins que finalitze la campanya de vacunació per a facilitar el desplaçament al veïnat de la platja i dels barris més allunyats del carrer Sant Jaume. D’aquesta manera, el transport públic canviarà les parades del carrer Sant Quitèria (abans l’Alcora) per a realitzar dues parades en Sant Jaume, una d’eles dobles al costat del centre de vacunació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari