Almassora reivindica la igualtat de les dones LTB en el Certamen de Curts 2020

Almassora reivindica la igualtat de les dones LTB en el Certamen de Curts 2020
24/09/2020 -

La Casa de la Cultura acull demà la celebració del II Certamen de Curts per a reivindicar el reconeixement a les dones lesbianes, transsexuals i bisexuals (LTB). Aquest certamen se situa dins del marc del festival anual ‘La Culta’ i l’any temàtic ‘2020. Dones LTB: Sororitat i Feminisme’, organitzat per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals i amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Almassora. A partir de les 18.00 hores tindrà lloc l’emissió dels 10 curtmetratges amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament limitat.

Les obres, que tenen una duració d’entre un i cinc minuts, són: ‘Al revés sé verla’ de Ana Gómez Regidor, ‘La niña’ de Samara Martínez Prieto, ‘Las escobas son para volar’ de Rebeca Sánchez Sánchez, ‘Limerencia’ de Laura Postigo Lima, ‘Orgullo feminista: visibles, sororas y empoderadas’ de Marián García-Campero Corna y Ana Mari Pérez Linero, ‘Privacy 0 friends’ de Andrea Alonso, ‘Renacer’ de Agustín Domínguez, ‘Tu’ de María Comino, ‘3 llamadas’ de Michele Masse y ‘Love is Love’ de Alessia Pischedda.

D’altra banda, tots els curtmetratges competiran per eixir guanyadors, ja que dos d’ells quedaran per damunt de la resta d’obres. Un per votació popular del públic i un altre per un jurat creat per a l’ocasió. Així, els dos treballs guardonats coneixeran la notícia al llarg del pròxim mes en el marc de la II Trobada de Creadores LTB que se celebrarà el 24 d’octubre.

La iniciativa, impulsada per la la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Almassora i Castelló LGTBI, cerca el reconeixement de les dones LTB. El certamen considera necessari que ocupen un espai visibilitzat i evidenciat en el dia a dia de la nostra societat, sense tindre en compte factors com l’orientació sexual, la identitat de gènere, la raça, la discapacitat, l’edat o el seu origen, entre altres.

Finalment, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Almassora, María José Tormo, ha valorat el certamen com “una possibilitat de visibilitzar una realitat que fins fa molt poc estava amagada, hem de comprendre entre tots que una de la majors riqueses de la nostra societat és la gran diversitat que existeix en tots els àmbits”, ha declarat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari