El col·legi Ambaixador Beltrán d'Almassora supera els 300.000 euros d’obra després de l’enderrocament dels habitatges

El col·legi Ambaixador Beltrán d'Almassora supera els 300.000 euros d’obra després de l’enderrocament dels habitatges
01/11/2021 -

Les obres del col·legi Ambaixador Beltrán avancen a bon ritme després de l’enderrocament de l’antics habitatges de mestres, la demolició dels quals finalitzarà la setmana vinent. Els treballs executats en aquesta obra contemplen 276.143,72 euros certificats entre els mesos de juliol a setembre, quantitat que superarà els 300.000 euros la setmana vinent, una vegada liquidada la fase corresponent al mes d’octubre.

El departament municipal d’Urbanisme ha recalcat el treball realitzat per l’empresa Añil Servicios, Ingeniería y Obras per a compatibilitzar l’activitat acadèmica amb una obra ambiciosa que ha comportat la demolició per complet dels habitatges de mestres. De fet, després de l’apilament de materials, el trasllat de maquinària pesant i l’execució dels fonaments del nou col·legi, l’enderrocament dels habitatges s’ha estés durant 15 dies per a garantir la seguretat dels edificis confrontants. A penes resten unes jornades de treball per a finalitzar aquesta comesa.

La demolició d’aquest bloc permetrà incrementar la superfície total del col·legi fins als 5.700 metres quadrats. El nou edifici d’Ambaixador Beltrán comptarà amb sis unitats d’Infantil, 12 aules de Primària i un menjador amb capacitat per a 360 escolars repartits en torns. A més, està previst que mantinga l’aula per a alumnat de dos anys que ha incorporat aquest curs a través d’un programa pilot de la Generalitat Valenciana que ha cobert les 18 places oferides tant en aquest col·legi com en el Regina Violant, els dos pioners.

Aquest cronograma de treball de 12 mesos porta aparellada una inversió de 4.945.112,42 euros després de la licitació per 5.737.267,93 euros a càrrec del pla Edificant del Consell. La rematada de l’enderrocament dels habitatges coincideix amb la formigonada del primer forjat de l’edifici de Primària. Aquests treballs donaran pas a la següent planta de Primària, que coincidirà amb la fonamentació del bloc d’Infantil.

Les obres d’Ambaixador Beltrán es desenvolupen de manera simultània a les del col·legi Santa Quitèria, si bé les del carrer Sant Tomàs són les més complexes per la dificultat de les demolicions i la convivència amb l’activitat acadèmica. De fet el trànsit està tancat en la part aquest del col·legi per a facilitar espai als més xicotets, mentre que l’alumnat de major edat es desplaça cada matí a la plaça Botànic Calduch, barrada ex profeso per a guanyar metres de pati davant les obres en el seu.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha agraït a la comunitat educativa la paciència davant les molèsties que causa una obra d’aquesta envergadura, més encara coincidint amb la reforma en un tram de la plaça, circumstància que no ha pogut esquivar el consistori en tractar-se d’una obra subvencionada per la Generalitat Valenciana i que ha de complir els terminis previstos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari