El col·legi Ambaixador Beltrán d'Almassora tindrà obres per fases per a evitar els barracons

El col·legi Ambaixador Beltrán d'Almassora tindrà obres per fases per a evitar els barracons
12/05/2021 -

La comunitat educativa del col·legi Ambaixador Beltrán evitarà el trasllat a barracons en planificar l’enderrocament i construcció per fases. La nova distribució de les obres, que compta amb l’aval de la constructora i els tècnics municipals, permetrà que alumnat i docents convisquen, amb la distància de seguretat oportuna, amb els treballadors situats en altres extrems del nou recinte educatiu.

Així ho han considerat les parts per a evitar demores en la construcció per problemes en el subministrament d’aules prefabricades. La regidora d’Educació, Raquel Barberà, es va reunir ahir amb la directora del centre, Melania Mingol, representants del claustre i la presidenta de l’AMPA per a mostrar-los el pla de la nova distribució dels treballs i oferir l’alternativa plantejada per la direcció de l’obra, que recau en els tècnics de l’Ajuntament d’Almassora, davant la imminent signatura del contracte amb l’empresa adjudicatària la setmana vinent.

D’aquesta manera, l’alumnat podrà romandre en l’edifici actual mentre duren els treballs de demolició del bloc abandonat que antany va funcionar com a habitatges de docents. El perímetre de la zona d’obres quedarà delimitat amb les mesures marcades per la legislació vigent i, malgrat les molèsties pels sorolls, la comunitat educativa evitarà desplaçaments a un altre recinte provisional en aules prefabricades.

L’actual pati central estarà dividit en dos espais per a la convivència dels usuaris del col·legi i dels treballadors de l’empresa Añil Serveis, Enginyeria i Obres, la signatura que es va ocupar de les obres del Regina Violant després de l’abandó de Torrescámara i que va aconseguir acurtar els terminis fixats per contracte. En aquest cas, la seua proposta té un termini d’execució de 12 mesos amb càrrec a un pressupost de 4.945.112,42 euros del pla Edificant.

El nou edifici d’Ambaixador Beltrán comptarà amb sis unitats d’Infantil, 12 aules de Primària i un menjador amb capacitat per a 360 escolars repartits en torns. El centre educatiu ocuparà un espai total de 5.700 metres quadrats després de sumar l’espai resultant de l’enderrocament dels antics habitatges de mestres.

El disseny del col·legi prioritza els espais oberts on la ventilació i les zones a l’aire lliure seran protagonistes. A més, el centre escolar aprofitarà la llum natural i modificarà la distribució de les pistes esportives i les instal·lacions per a atendre les noves necessitats d’espai.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari