El col·legi Santa Quitèria d’Almassora compta amb dues empreses candidates per a la seua construcció

El col·legi Santa Quitèria d’Almassora compta amb dues empreses candidates per a la seua construcció
24/01/2021 -

El col·legi Santa Quitèria d’Almassora, en barracons des de la seua fundació en 2010, compta amb dues empreses candidates per a començar la construcció del nou centre escolar enguany i finalitzar durant el 2021. L’alcaldessa, Merche Galí, ha sigut present en l’obertura de pliques al costat dels tècnics de Contractació del consistori per a comprovar que el procés administratiu d’adjudicació marxa segons el que es preveu. L’actuació, que suposarà una inversió superior als 3,8 milions d’euros, està integrada en el programa Edificant de la Generalitat Valenciana.

Les dues signatures mercantils que opten a realitzar les obres del Santa Quitèria són: Añil Serveis Enginyeria i Obres (constructora del nou col·legi Regina Violant) i Civicons. Durant les pròximes setmanes els tècnics de diferents departaments de l’Ajuntament estudiaran totes dues opcions amb l’objectiu d’adjudicar els treballs de construcció a la signatura que oferisca millors serveis. D’aquesta manera, la comunitat educativa d’aquest centre escolar abandonarà en 2021 els barracons, que ocupen des de la seua fundació en 2010, per a gaudir d’un edifici educatiu en condicions.

La licitació del nou centre educatiu aconsegueix un total de 3.882.163,23 milions d’euros. El consistori finançarà l’actuació de la mateixa manera que les obres d’enderrocament i construcció del col·legi Ambaixador Beltrán. D’aquesta manera, l’àrea econòmica de l’Ajuntament realitzarà la inversió en dos anys: d’una banda, un pressupost de 2,3 milions d’euros durant aquest 2021 i d’altra banda, 1,5 milions d’euros per a la conclusió dels treballs durant l’any que ve.

Cal recordar que la construcció d’aquests dos centres forma part del programa Edificant, per la qual cosa el consistori assumeix tot el procés administratiu i els costos pressupostaris, però la Generalitat Valenciana reintegra posteriorment la quantitat econòmica corresponent. El nou col·legi de Santa Quitèria ocuparà una superfície total de 5.041,70 metres quadrats, amb tres unitats d’Infantil, sis de Primària i un menjador amb capacitat per a 180 comensals repartits en dos torns.

El centre educatiu, pròxim al barri de Fàtima i situat al carrer Drets Humans, al costat del Centre de Formació i l’edifici de Serveis Socials, prevaldrà la llum natural amb grans vidrieres i porxos per a afavorir l’eficiència energètica i l’ús de zones comunes. A més, el gimnàs comptarà amb ventilació natural, el complex educatiu amb tons neutres, on el color terracota de la mateixa ceràmica i el blanc seran els protagonistes estètics.

“Durant l’obertura del Regina Violant vaig prometre que els dos següents serien Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria i amb molta faena estem camí d’aconseguir-lo, a més, els veïns de Fàtima ja poden veure complida la promesa de l’enderrocament del Grup B des d’aquest dimarts i en pocs mesos veuran l’inici de la construcció del nou col·legi”, ha declarat la primera edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari