La comissaria inclourà la primera sala d'Almassora per a visites de menors de pares separats

Servirà també per a atendre amb discreció a víctimes de violència masclista

La comissaria inclourà la primera sala d'Almassora per a visites de menors de pares separats
13/08/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora prepara un espai nou per a pares separats o víctimes de violència masclista en la nova comissaria de la Policia Local, situada en l’antic Institut de Qualitat de l’Edificació, al carrer Indústria. L’habitació, denominada sala amable, estarà instal·lada al costat de la façana principal de l’edifici i diferenciada de la imatge conjunta de la comissaria per a oferir un servei més pròxim.

La intenció de l’equip de govern, al costat de la Policia Local i el departament municipal d’Urbanisme, és crear un espai diferenciat entre l’atenció policial habitual i la ciutadania que travessa una situació personal delicada per a afavorir la comunicació en una sala íntima.

En aquest punt tindrà lloc l’intercanvi de menors per al compliment del règim de visites i l’atenció a víctimes incloses en el protocol Viogen en aquells casos que no requerisquen diligències. Serà la sala més gran del recinte després de la d’operatius i suplirà així la falta d’un recinte similar en les dependències actuals de l’Ajuntament d’Almassora, tal com ha indicat el comissari cap, Roberto Verdoy.

Aquesta part ha recordat que les instal·lacions actuals s’han quedat xicotetes per a oferir nous serveis com el de l’atenció a menors i víctimes, que en l’actualitat tenen lloc en la recepció del departament de Policia Local. Aquesta circumstància canviarà quan finalitzen les obres, a càrrec de Escaplés i Fills S.L., que compten amb un pressupost de 578.234,80 euros, cofinançades al 50% pel consistori i la Generalitat Valenciana.

La superfície total del recinte aconsegueix els 643,59 metres quadrats, dels quals 427,42 han patit reforma i 216,27 formen part de l’ampliació dissenyada per l’arquitecte municipal. Aquest fet permetrà incrementar en més de 200 metres quadrats la superfície actual, a més d’incorporar futures ampliacions.

La nova comissaria de la Policia Local oferirà servei als polígons industrials d’Almassora, ja que es troba en un punt de comunicació entre el nucli urbà i la perifèria del municipi. L’edifici comptarà amb un espai central destinat a usos comuns, despatxos, vestuaris, magatzem, sala d’instal·lacions i un pati per a il·luminar la sala central. La zona d’unió entre els dos sectors serà el punt d’accés del personal des de l’aparcament de l’interior de la parcel·la.

L’edifici, amb un entorn agradable i una zona enjardinada, està situat en una parcel·la que té l’opció d’ampliar-se i respondre a necessitats del futur. La lluminositat del recinte permetrà fer un ús més responsable de la llum i reduir la despesa. La prefectura de la Policia Local també estarà integrada en aquesta instal·lació municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari