El Consell autoritza les obres del Cardenal Cisneros d’Almassora

Delega les competències perquè l’Ajuntament contracte els treballs

El Consell autoritza les obres del Cardenal Cisneros d’Almassora
22/01/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha rebut la delegació de competències de la Generalitat Valenciana per a les obres de reforma del col·legi Cardenal Cisneros. Els treballs eixiran a concurs públic per 537.176,48 euros, dins del pla Edificant del govern autonòmic. Entre les millores previstes figura la reforma de la cuina, un magatzem i el canvi de la caldera de calefacció.

La resolució recorda que el Consell delega en l’òrgan de contractació de l’entitat local totes les facultats que corresponen al contracte d’obres (actuacions preparatòries, licitació, adjudicació, gestió del contracte i execució de les obres, entre altres), així com de les assistències tècniques que externalitze l’Ajuntament d’Almassora per no poder fer front amb els seus propis mitjans.

D’igual manera, tal com ocorre amb la construcció dels nous col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria, la Generalitat Valenciana delega totes les actuacions corresponents al procés administratiu previ als treballs i la supervisió d’aquests: acta de replanteig d’inici d’obra, seguiment d’inspecció d’obra en execució, conformitat de certificacions i factures de les prestacions, conformitat del pla de seguretat i salut i del programa de treball, conformitat del programa de control de qualitat i del pla de residus, acte formal de recepció, certificació final de les obres i, en general, qualsevol informe tècnic, econòmic o jurídic administratiu relatiu a l’actuació que es delega.

Per tant, seran els tècnics de l’Ajuntament d’Almassora els qui s’encarreguen que les obres de millora del col·legi Cardenal Cisneros s’executen d’acord amb la legalitat i els qui vigilaran el compliment del cronograma de treball. El consistori aprofitarà l’acord marc del departament d’Urbanisme per a avançar la sol·licitud del projecte a l’empresa corresponent i així agilitar la licitació i adjudicació de les obres.

Aquesta actuació està inclosa en el quadre d’inversions de 2022 del pressupost municipal activat aquesta setmana i té com a objectiu atendre les peticions del centre per a adequar-lo a les necessitats actuals. La previsió passa per concloure les obres dins d’aquest exercici i garantir així el millor servei a la comunitat educativa.

L’Ajuntament d’Almassora també ha sol·licitat les noves delegacions de competències per a reformar l’Escola Infantil San José i el col·legi Germans Ochando i atendre així les pretensions dels dos centres. Mentrestant, avancen les obres dels col·legis Santa Quitèria i Ambaixador Beltrán i els tècnics ultimen la presentació del projecte de l’IES Álvaro Falomir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari