El Consell cedeix a Almassora l’edifici del Casal Jove

El Consell cedeix a Almassora l’edifici del Casal Jove
13/02/2021 -

La Conselleria d’Hisenda ha publicat aquesta setmana la mutació demanial que permet cedir la propietat del Casal Jove, situat al carrer Santa Bàrbara, a l’Ajuntament d’Almassora. La Generalitat Valenciana ja va concedir al consistori l’ús de la instal·lació per a activitats socioculturals dirigides a la joventut de la localitat l’any 1995. D’aquesta manera, gràcies a l’actual cessió per part del Consell, l’Ajuntament podrà dur a terme l’actuació prevista per a millorar l’accessibilitat amb fons FEDER de la Unió Europea.


Cal destacar que el consistori no podia realitzar aquesta intervenció en el Casal Jove sense tindre l’edifici en propietat. Així, l’Ajuntament rehabilitarà la instal·lació amb una intervenció econòmica al 50% entre els fons FEDER de la Unió Europea i la inversió municipal. Les obres de millora integral permetran garantir l’accessibilitat al centre i adequar els diferents espais per a les activitats que allí es realitzen.


La regidora de Joventut, María Luisa Renau, ha agraït al Consell la cessió “des de l’àrea de Joventut hem treballat molt per a aconseguir la titularitat del nostre Casal Jove i volem agrair a la Conselleria d’Hisenda la seua comprensió”. A més, l’edil ha confirmat la intervenció en l’edifici “l’immoble va quedar obsolet fa anys i té massa limitacions per a la joventut d’Almassora per la qual cosa és necessari una actuació eficaç”.


D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Almassora va sol·licitar mitjançant acord plenari del passat 20 de novembre la cessió de la propietat de l’espai juvenil a la Generalitat. La Conselleria de Cultura va acceptar la proposta del consistori, el passat 21 de gener, després d’estudiar els informes presentats per la Regidoria de Joventut i aquesta setmana ha oficialitzat l’acord. Per a això, el consistori haurà de realitzar les obres, a més de fer un ús cultural i juvenil de les instal·lacions.


Cal recordar que el Casal Jove acull activitats d’oci educatives en el temps lliure dels adolescents de la localitat d’entre 11 i 17 anys. Aquestes iniciatives tenen lloc de dilluns a divendres i alguns caps de setmana. D’altra banda, la segona planta de l’edifici compta amb un programa per a 15 joves amb diversitat funcional que realitzen activitats dues vegades per setmana durant tot l’any. A més, la Regidoria de Joventut té una programació anual que inclou tot tipus de tallers, cursos formatius, etc.


Finalment, la futura instal·lació municipal serà la seu del nou Consell de la Joventut. El consistori fomentarà així un espai destinat perquè totes les associacions juvenils d’Almassora puguen treballar conjuntament i participar de manera activa. D’aquesta manera, les entitats podran debatre idees, analitzar el calendari anual d’activitats juvenils i promoure tot tipus d’esdeveniments per al seu públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari