El Consell cedeix a Almassora l’Institut de Qualitat de l’Edificació per a la Policia Local

El Consell cedeix a Almassora l’Institut de Qualitat de l’Edificació per a la Policia Local
09/01/2021 -

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha enviat a l’Ajuntament d’Almassora la resolució amb la cessió de l’Institut de Qualitat de l’Edificació. El consistori convertirà aquest antic laboratori autonòmic, construït en 1977 i en desús des de l’estiu de 2012, en la nova seu de la Policia Local. La remodelació, amb un valor total de 600.000 euros, compta amb una inversió inicial de 200.000 euros per part de l’Ajuntament i 100.000 euros per part del Consell durant l’exercici actual. A més, l’any que ve finalitzaran les obres amb una inversió de 150.000 euros per part de cada entitat.


Cal recordar que l’edifici compta amb 518 metres quadrats, situat sobre una parcel·la amb 3.632 metres quadrats al carrer Indústria número 30. D’aquesta manera, la nova reguarda de la Policia Local d’Almassora estarà situat en el polígon Millars durant 2022. Un punt estratègic que permetrà als agents controlar accessos al municipi i vigilar les zones industrials i voltants de l’estació de tren. D’aquesta manera, el consistori guanyarà un espai necessari en les dependències administratives.


D’altra banda, la Generalitat Valenciana ha aprovat la cessió de l’edifici amb la condició que el terreny i les instal·lacions es destinen per a la nova comissaria de la Policia Local. L’Ajuntament adquirirà la titularitat de l’immoble però haurà de complir totes les obligacions inherents al dret de propietat. El consistori té un termini de dos mesos per a acceptar la cessió de l’espai per part del Consell. A més, la Generalitat es guarda el dret a sol·licitar a Almassora un ús puntual de les dependències de l’immoble per a la realització d’actes organitzats per la pròpia comunitat autònoma.


Cal destacar que les obres aconseguiran un import total de 600.000 euros durant els seus dos anys d’execució. Els tècnics municipals ja treballen en el disseny de la nova construcció que comportarà a una ampliació de l’edifici actual. L’Ajuntament destinarà 200.000 euros durant el present exercici econòmic, més els 100.000 euros que aportarà el Consell, suposaran el finançament del 50% dels treballs. En aquesta línia, durant 2022, cada entitat pública aportarà 150.000 euros que completaran el 50% restant de la reforma per a deixar la nova seu de la Policia Local llista per a la seua inauguració.


Finalment, la alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha valorat positivament l’arribada de la resolució amb la cessió de l’edifici per part del Consell “igual que l’enderrocament del Grup B, la cessió de l’Institut de Qualitat de l’Edificació és una altra mostra més del treball conjunt ben fet per totes dues institucions, el Consell i l’Ajuntament d’Almassora”, ha declarat la primera edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari