El Consell certifica l’enderrocament del Grup B d’Almassora per a buscar el futur ús del solar

El Consell certifica l’enderrocament del Grup B d’Almassora per a buscar el futur ús del solar
14/04/2021 -

El vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, ha visitat hui el solar resultant de l’enderrocament de l’edifici 167, el conegut com a Grup B, per a certificar la fi dels treballs un any després de l’anunci de demolició. El conseller s’ha emplaçat amb l’alcaldessa, Merche Galí, a buscar alternatives per a l’ús del sòl segons les preferències del municipi.

La primera edil ha recordat el seu compromís de reservar aquest espai per a un ús social, ben encaminat a projectes de malalts, majors o necessitats específiques del veïnat que permeten ampliar els serveis públics de Fàtima i el seu entorn. “Per fi, més de 20 anys després, podem començar a parlar de futur per a respectar el que els veïns d’Almassora han reiterat en moltes ocasions i deixar arrere el passat de marginalitat del bloc”, ha assenyalat Galí.

És per això que Galí manté el seu compromís de destinar a un ús social el solar i renunciar així a qualsevol projecte de construcció d’habitatges després de l’enderrocament de les 38 que formaven l’edifici 167 i que van començar la seua demolició el passat 19 de gener. D’igual forma, Martínez Dalmau ha traslladat la seua intenció que el projecte complisca les expectatives de totes les parts ara que la zona ja està barrada i en bones condicions de salubritat i seguretat.

En la trobada han participat també el secretari autonòmic d’Habitatge, César Jiménez, i el director de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha), Alberto Aznar, que s’han emplaçat a una trobada amb la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, i els tècnics municipals del departament per a valorar les característiques de la parcel·la i el seu futur ús.

En l’actualitat, l’empresa Construcciones y Desmontes Ribera Navarra S.A., encarregada de la demolició, ha retirat totes les restes i netejat el recinte per a culminar abans del que es preveu en el contracte d’adjudicació. L’actuació, per la qual la Generalitat Valenciana ha pagat 269.047,05 euros, ha posat fi a 22 anys d’activitat en el bloc després de la desaparició de les primeres 56 habitatges en 1998.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari