Constructora i Consell traslladen al veïnat el pla d’enderrocament del Grup B d’Almassora

Arrancarà el dimarts amb el clos perimetral i el desmuntatge d’estructures

Constructora i Consell traslladen al veïnat el pla d’enderrocament del Grup B d’Almassora
17/12/2020 -

La regidora d’Urbanisme d’Almassora, Carmina Martinavarro, es va reunir ahir al peu de l’edifici 167 amb el cap d’obra de l’empresa Construcciones y Desmontes Ribera Navarra S.A., responsables de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha) de la Generalitat Valenciana i representants del veïnat per a conéixer el pla de demolició del Grup B, que arrancarà dimarts que ve.

L’empresa va informar els afectats de la finca contigua del procediment, que suposarà en un primer terme el tancament al pas de vianants de la vorera que circumda el bloc per a garantir la seguretat durant les obres. Policia Local coordinarà el dispositiu una vegada que comencen els treballs per a assegurar que cap persona resulta ferida durant el transcurs d’una demolició que té un termini de tres mesos d’execució.

L’empresa, que ja ha signat l’acta de replanteig, i l’Ajuntament, que ha concedit la llicència d’obres, garantiran el pas de transeünts per la vorera nord, de manera que maquinària i operaris treballen amb total seguretat. De fet, l’empresa ja ha situat panells d’avís en els accessos a l’edifici per a prohibir l’entrada al personal alié a l’obra i prepara l’inici amb la revisió d’estructures i retirada d’elements previs a l’enderrocament.

Durant les dates nadalenques, tal com va indicar ahir el responsable de l’obra al veïnat, tindran lloc treballs menors que deixen lliure l’armadura de l’edifici per a evitar també les molèsties que generarien els treballs més pesats als residents del bloc contigu en els dies de les festes. Els operaris seguiran avant amb la seua comesa malgrat les dificultats del calendari per a assegurar el compliment del cronograma fixat.

En aquest sentit, l’entitat valenciana i l’empresa es van comprometre amb el veïnat a editar fullets informatius i reunir-se amb la totalitat d’afectats complint amb les restriccions sanitàries per a detallar-los el pla d’obra i que siguen coneixedors de primera mà de la distribució de tasques que conclourà amb la demolició dels 38 habitatges tapiats.

Els treballs de demolició estan valorats en 269.047,05 euros amb càrrec a la Conselleria d’Habitatge. Serà el mateix titular de la cartera, el vicepresident segon Rubén Martínez Dalmau, qui visite Almassora dimarts que ve a les 10 hores per a confirmar l’inici dels treballs en el Grup B al costat del director general d’Evha, Alberto Aznar. Així culminarà el pla de desaparició del bloc, que va arrancar en 1998 amb l’enderrocament de 56 habitatges. La nova partida destinada per la Generalitat Valenciana en 2020 per a completar la demolició permetrà complir la promesa traslladada al veïnat del barri Fátima.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari