Corell iniciarà aquest mes l'obra més cara executada en un barri d'Almassora en 2022

Corell iniciarà aquest mes l'obra més cara executada en un barri d'Almassora en 2022
10/06/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora iniciarà aquest mes en Corell l’obra més cara de l’exercici pressupostari en un únic barri amb més d’un milió d’euros destinats a la regeneració d’un entorn que supera els 8.500 metres quadrats. L’empresa Eiffage Infraestructures S. a. serà l’encarregada d’executar els treballs durant 10 mesos per a complir amb els objectius marcats en els fons FEDER de la Unió Europea.

El volum d’inversió va atraure 10 constructores interessades en la transformació d’aquest districte situat a l’oest del carrer Boqueras. Finalment, l’adjudicatària executarà la reconversió valorada en 1.022.876,78 euros i que afectarà la totalitat de la configuració de l’entorn, tal com van explicar tècnics i equip de govern al veïnat en la reunió mantinguda a la fi de l’estiu passat.

Així, el projecte inclou el canvi de la xarxa de proveïment, els trams de sistemes residuals i el disseny de l’espai urbà viari. Entre les peticions recollides figura també les restriccions de trànsit en diferents espais del barri i corregeix l’accessibilitat per als vianants per a garantir el pas de qualsevol vianant amb independència de la seua situació física en un districte que compta amb un gran volum de població major.

A més, entre les novetats d’aquest disseny radica la implantació d’un sistema de drenatge pluvial per a evitar inundacions dirigint-les al Barranquet. Almassora usarà per primera vegada llambordes prefabricades poroses, que situarà allunyats de les façanes per a evitar problemes d’humitat en les façanes dels habitatges, i que incorporaran cel·les subterrànies per a absorbir l’aigua.

Aquest sistema de drenatge urbà sostenible serà permeable al 50% en tot l’àmbit d’actuació i estarà distribuït en diferents zones en funció de si els vials són estrets i disposen de zona per a vianants. En qualsevol cas, davall del sòl circularà una làmina d’aigua que evacuarà a la xarxa de pluvials i, de no haver-la, a la de sanejament.

Nou mobiliari, senyalització i jardineria i xarxa de telecomunicacions i elèctrica també formen part d’una remodelació que abasta els carrers Sant Esteban, San Cornelio, Verge de la Rosada, Castañeda, Sant Cayetano, Santa Rosa, Santa Inés, Sant Bartolomé, Corell, Nules, Pi, Moncofa, Sogorb i Almenara.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari