Costas confirma a Almassora l'imminent tancament del plec per al projecte de defensa de la platja

Costas confirma a Almassora l'imminent tancament del plec per al projecte de defensa de la platja
27/05/2021 -

El Servei Provincial de Costas a Castelló ha confirmat a l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, el tancament imminent del plec per a contractar la redacció del projecte que permetrà defensar la platja de Pla de la Torre de la localitat. La reunió mantinguda de manera presencial prioritza a Almassora en les actuacions previstes pel Govern en la costa provincial per a aquesta segona fase d’obres.

En la trobada han participat també el cap del Servei de Projectes i Obres de la demarcació de Castelló, Leonardo Monzonís, i Fernando Pérez, cap del Servei Provincial de Costas. Tal com han indicat, la contractació del projecte suposarà una inversió de 90.000 euros per a redactar l’estudi amb les claus tècniques per a solucionar l’erosió que pateix el litoral d’Almassora.

El plec que ultimen en aquests moments els tècnics del servei provincial es traslladarà al Ministeri de Medi Ambient per a la licitació de la redacció del projecte. Una vegada completat aquest tràmit serà el moment de traure a concurs públic les obres en Pla de la Torre, que atendran els criteris tècnics de la demarcació provincial per a solucionar el problema d’erosió de la costa.

Tant la Direcció Provincial de Costas com les representants municipals han agraït al Port de Castelló la seua implicació, en tant que el seu compromís d’invertir fons per a protegir la platja d’Almassora ha suposat un avanç en la tramitació prèvia a l’execució de les obres. “L’anunci del seu president, Rafa Simó, d’involucrar-se en la defensa per a pal·liar els efectes de l’activitat portuària ha marcat un punt d’inflexió que beneficiarà a Almassora”, segons l’alcaldessa, Merche Galí.

La petició també està confirmada per l’estudi encarregat al catedràtic de la Universitat Politècnica de València Josep C. Serra Peris per a protegir la platja dels efectes del port de Castelló i els temporals. Les solucions plantejades per l’expert, la pressió veïnal i política, confirmada mitjançant moció unànime pel ple, i el suport de PortCastelló han sigut determinants per a prioritzar a la localitat enfront de les platges d’altres punts de la província en la segona fase d’obres.

Activitat estival

La localitat prepara les seues platges per a recuperar l’activitat estival que, entre altres, permetrà obrir les ludoteques de Pla de la Torre i Benafelí al juliol i agost. Les dependències municipals alternaran horari de matí i vesprada per a atendre la totalitat de la població entre setmana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari