Costes licita la redacció del projecte de defensa de Pla de la Torre a Almassora

Costes licita la redacció del projecte de defensa de Pla de la Torre a Almassora
15/06/2022 -

La Direcció General de la Costa i la Mar, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha publicat la licitació de la redacció del projecte constructiu per a l’estabilització de la platja de Pla de la Torre a Almassora. El contracte ha eixit a concurs públic per 90.699,97 euros i un termini màxim de 12 mesos. L’autor del projecte és el cap del Servei de projectes i obres de Costas a Castelló, Leonardo Monzonís.

El plec estableix les condicions que regiran l’actuació en 2.000 metres de longitud de la costa, en l’extrem confrontant amb la desembocadura del Millars. Els treballs inclouen la realització d’un estudi específic paisatgístic, la prospecció arqueològica determinada per la Conselleria de Cultura, el propi projecte constructiu i l’elaboració de l’estudi d’impacte ambiental. Les entitats interessades tenen de termini fins al 28 de juny per a presentar les seues ofertes.

Els treballs inclouen mitjans tècnics, especialistes en batimetria i biocenosis marines, assajos de control de qualitat, presa de mostres d’aigua per al control de qualitat i terbolesa, equip geològic i geotècnic d’exploració del terreny, material topogràfic, cartografia i equips d’arqueologia subaquàtica.

El plec assenyala la necessitat de presentar un estudi de factors condicionants del disseny (tècnics, ambientals, administratius, situació de partió de l’àrea de domini públic, qualificació dels terrenys en el planejament urbanístic i legislació ambiental i ordenació del territori), un estudi comparatiu de les alternatives proposades per a donar resposta als problemes plantejats i, finalment, l’elecció de l’opció més adequada en funció dels criteris analitzats.

Aquests inclouen: funcionalitat, recuperació d’espais ocupats per activitat urbanística, estabilitat de les platges, impacte ambiental i paisatgístic, cost econòmic, comparació amb l’alternativa bàsica, mesures periòdiques necessàries per al manteniment de les platja i mesures correctores sobre possibles impactes en el tram de costa corresponent a la zona d’actuació.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha mostrat la seua satisfacció per la licitació de la redacció del projecte, “un pas més en el procés que conclourà amb les obres en Pla de la Torre, com reclamem al març al subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz Cubillo, i que ara es veu materialitzat”.

La primera edil ha recordat que la notícia coincideix amb el lliurament de la bandera blava a la platja de Benafelí, l’actuació de defensa de la qual va concloure en 2017, i amb l’inici de la temporada d’estiu en un entorn per al qual el consistori presentarà la programació en els pròxims dies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari