Costas promet la licitació del projecte de defensa d’Almassora per a abans de l’estiu

Costas promet la licitació del projecte de defensa d’Almassora per a abans de l’estiu
09/03/2022 -

El subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Cubillo, ha traslladat a l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, aquest migdia que el Boletín Oficial del Estado (BOE) publicarà, com a màxim en un mes i mig, la licitació de la redacció del projecte de regeneració de la platja de Pla de la Torre. Costes pagarà el projecte de regeneració de la platja de la Torre a través dels Pressupostos Generals de l’Estat que sorgisca d’aquest concurs públic, així com la totalitat de les obres.

Cubillo ha explicat a Galí i a la resta d’assistents a la trobada virtual (Carmina Martinavarro -regidora de Territori-, Javier Mollá -portaveu de Ciudadanos-, Silvana Rovira -PP- i Roger Beltrán -Compromís-) que més de 90.000 euros aniran destinats a la redacció del projecte durant un període d’un any.

Al temps, el responsable de l’entitat ha indicat que, per a facilitar que l’actuació siga més ràpida, la institució es farà càrrec tant del mateix projecte com de les obres, a pesar que el Port es va oferir a participar en aquesta inversió. Així, la intenció de Costes passa perquè abans que acabe la redacció, el Port realitze aportacions d’arena. En cas de necessitar vegetació per a estabilitzar-la, Costes s’encarregaria d’això.

Per tant, el Port de Castelló podrà destinar els seus fons a l’aportació de material en la costa nord d’Almassora “perquè assumisca la responsabilitat que té amb l’erosió”, segons Cubillo. Tal com ha indicat, per a executar aqueixes obres “l’única cosa que faria falta és que el Port tinga un projecte, el presente i Costes l’autoritzarà perquè s’execute”.

“Mentrestant, anem redactant el projecte de la platja de la Torre i una vegada el tinguem amb declaració d’impacte ambiental, nosaltres assumirem l’execució de l’obra”, segons les mateixes fonts. Galí ha valorat aqueixa garantia i la intenció de facilitar una retallada dels terminis en aquesta segona fase d’obres. La primera va finalitzar en 2017 després de dos anys i mig d’intervenció, una fase a la qual s’enfronten ara municipis veïns de la província també afectats per la regressió.

L’alcaldessa ha reivindicat durant la reunió que “per a nosaltres la rapidesa és un tema important”, per la qual cosa ha valorat que plec passe ja al servei jurídic i intervenció, pas previ a la publicació en el BOE. Per part seua, la regidora de Territori contactarà amb el Port per a informar-lo de la reunió i que reconsidere les inversions plantejades a mitjà termini.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari