El crític d’art Tomàs Llorens ja és Fill Predilecte d’Almassora

Galí destaca els seus mèrits al capdavant de l’IVAM, el Reina Sofia i el Thyssen

El crític d’art Tomàs Llorens ja és Fill Predilecte d’Almassora
23/10/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora ha celebrat aquest migdia l’acte de nomenament de Tomàs Llorens Serra com a Fill Predilecte de la ciutat. Als seus 84 anys, el crític d’art ha rebut la màxima distinció de la localitat en un acte celebrat en el saló de plens i que, a causa de la pandèmia de coronavirus, ha obligat a habilitar una altra sala del consistori per a l’assistència de familiars i amics.

L’acte ha començat amb la signatura de Llorens Serra en el llibre d’honor i, posteriorment, s’ha traslladat al saló per a la cerimònia en la qual han participat els portaveus de tots els grups amb representació municipal. L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha tancat el torn d’intervencions abans de cedir la paraula a l’homenatjat, que també ha rebut una placa en commemoració d’aquest dia.

Galí ha reconegut els mèrits “d’un home, d’un veí d’Almassora, que ha sigut un avançat al seu temps, el motor de l’art a Espanya quan Espanya no tenia les grans sales ja consolidades a Europa i un referent de la crítica per a nombroses generacions d’estudiants i companys”.
“El senyor Llorens va patir els dies de presó franquista i la repressió d’un país endarrerit en molts àmbits, com no, també en el cultural”, ha recordat l’alcaldessa. “Ací s’està el seu llegat: el de la perseverança i l’esforç com a únics impulsos per a aspirar als sostres més alts”, ha continuat.

En el seu parlament, la primera edil ha tingut un record per a la seua “extensa família treballadora” i el vincle amb el saber des de la infància, un interés que li va portar a les més altes esferes de la cultura durant la seua etapa al capdavant de l’IVAM, el Reina Sofia i el Museu Thyssen-Bornemisza, del qual és director honorífic vitalici. En el seu currículum també figuren la Medalla d’Or al Mèrit en Belles arts, és Fill Predilecte de València i Doctor Honoris causa per la Universitat d’Alacant, entre molts altres.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Madrid i en Filosofia i Lletres per la Universitat de València, Llorens Serra ha publicat prop de 400 articles i catàlegs, a més de ser membre electe de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran i dels patronats del Centre Gallec d’Art Contemporáno i de la Fundació Federico García Lorca.

Professor d’Estètica de la Politècnica de València i Barcelona, associat d’Història d’Art de la Universitat de Girona i investigador en la politècnica de Portsmouth (Anglaterra), Llorens Serra suma també en el seu haver l’activitat com a acadèmic a Caracas, Nova York, Princeton i Texas. En el seu parlament d’aquest matí ha rememorat els seus orígens a Almassora i ha posat en valor el paper de la família per al seu desenvolupament personal.
Des d’aquesta setmana, en què el ple de l’Ajuntament va aprovar el seu nomenament com a Fill Predilecte per unanimitat, inclou també el màxim reconeixement de la ciutat. “Vosté encarna els valors de la intel·lectualitat que sobre forma assossegada i altura de mires, és un ambaixador de la nostra terra i amb el seu treball ens fa sentir l’orgull de ser d’ací”, ha conclòs l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari