L’impacte de la COVID a Almassora marca el debat sobre l'estat del municipi

L’impacte de la COVID a Almassora marca el debat sobre l'estat del municipi
26/10/2020 -

El ple de l’Ajuntament d’Almassora s’ha reunit hui amb caràcter extraordinari per a celebrar el debat sobre l’estat del municipi, marcat enguany per l’impacte del coronavirus en la localitat. Els fons destinats a la pandèmia, la creació de llocs d’ocupació i l’avanç de les inversions en els projectes d’Edificant i subvencions FEDER són els pilars defensats per l’equip de govern.
Al temps, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, defensa la versatilitat del pressupost de 2020, que ha hagut d’adaptar-se “renunciant a les prioritats marcades quan es van aprovar els comptes, per a protegir uns mesos més tard la salut de la població i els treballadors del consistori”. “L’objectiu s’ha aconseguit però no podem baixar la guàrdia davant les incerteses que planteja la pandèmia”, indica la munícep. Entre aquestes, l’ocupació és un dels capítols als quals més fons destina el consistori, que només en contractes a empreses locals acumula 135.000 euros de despesa a través del Pla Reactivem.

Tant els portaveus del Grup Municipal Socialista com de Ciutadans, Santiago Agustí i Javier Mollá, respectivament, valoren el treball conjunt de l’equip de govern per a atendre l’emergència sanitària sense paralitzar el pacte polític signat fa poc més d’un any entre tots dos grups. En aquest sentit, la fi de les obres del col·legi Regina Violant o l’inici de la conversió en zona de vianants del barri antic són dels projectes executats malgrat els obstacles del confinament.

De fet, indiquen que la renovació d’infraestructures educatives i la gestió dels 10 milions d’euros de fons europeus i municipals amb els quals està dotada l’estratègia DUSI “són la pedra angular de la legislatura” i han de conviure amb la reserva de fons per a lluitar contra la pandèmia de coronavirus. “Hem de gestionar el present sense poder fixar-nos massa en un futur a molt llarg termini per la velocitat amb què es produeixen els canvis en la crisi sanitària”, segons la primera edil.

Estat d’alarma

De fet, l’equip de govern s’ha reunit primera hora del matí per a analitzar modificacions en la programació municipal i en l’accés a instal·lacions. Així, les pistes esportives sense controls d’accés (Pius XII i parc de Pesudo) incorporaran cartelleria per a recordar la impossibilitat de reunir-se més de sis persones i la resta d’instal·lacions mantindran l’aforament vigent.

D’altra banda, l’alcaldessa remetrà una carta als casals per a comunicar-los la prohibició de superar les sis persones a l’interior de baixos i habitatges i ha anunciat un reforç de la seguretat en el cementeri amb motiu de Tots els Sants. El municipi ha cancel·lat la missa a l’interior del recinte i fa una crida a la població a avançar les visites durant tota la setmana per a evitar aglomeracions diumenge que ve.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari