El Consell delega les competències perquè Almassora construïsca el nou IES Falomir

El Consell delega les competències perquè Almassora construïsca el nou IES Falomir
27/12/2020 -

La Conselleria d’Educació ha delegat les competències per a l’execució de les obres d’ampliació i reforma de l’institut Álvaro Falomir d’Almassora. La plataforma Edificant ha elevat la resolució formal per a l’actuació sol·licitada per l’Ajuntament amb l’objectiu d’accelerar el procediment per a l’edificació. Les obres estan valorades en 10,6 milions d’euros.

Tal com figura en la documentació, la Generalitat acorda delegar a l’Ajuntament d’Almassora “l’adequació/ampliació en centre públic amb la finalitat que les instal·lacions resultants d’aquesta actuació permeten una adequada execució de la labor educativa”. Els treballs previs, valorats en 325.000 euros, arrancaran en 2021 amb la confecció del projecte.

Tal com estableix el pla Edificant, l’Ajuntament executarà les obres d’acord amb el projecte tècnic basat en el programa de necessitats proporcionat per la conselleria d’Educació i comunicarà qualsevol modificació del projecte. Finalitzats els treballs, el consistori entregarà el projecte, així com la propietat del solar i la construcció realitzada en aquest amb caràcter previ a la posada en funcionament del servei públic educatiu.

“En una mateixa setmana traiem a licitació les obres dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria i rebem la delegació de competències que vam demanar en el seu moment a la Conselleria d’Educació per a l’institut Álvaro Falomir”, ha assenyalat l’alcaldessa, Merche Galí. La primera edil ha reiterat el compromís del consistori per a accelerar les obres “que acaben amb anys d’oblit cap a les comunitats educatives, condemnades a treballar i aprendre en aules prefabricades per falta de previsió”.

Cal recordar que el complex educatiu dels anys 60 comptarà després de les obres amb 24 aules d’ESO, huit unitats de Batxillerat, dos per a cicles formatius, 10 aules per a desdoblament i reforç pedagògic, un altre espai per a educació especial, dues aules de música i tres d’informàtica, tallers d’educació plàstica, tecnologia, laboratori de ciències experimentals i de física i química, així com gimnàs, vestuaris, cafeteria i una biblioteca de 144 metres quadrats.

L’edifici, pertanyent al moviment modern d’estil racionalista, està inclòs en el catàleg de béns immobles protegits aprovat pel Consell en 2007. Així, la Unitat de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana ha autoritzat el seu enderrocament després de realitzar els tastos pertinents, però insta a replicar el bloc per un nou que respecte els volums i materials existents. En primer lloc està prevista la construcció de les edificacions projectades en la parcel·la de 4.791 metres quadrats que abans ocupava el col·legi Errando Vilar i que se sumarà a la superfície actual de 9.906 euros.

El ple de l’Ajuntament d’Almassora va acceptar la delegació de competències de les obres el passat 20 de novembre i va estrenar així unanimitat en la votació de projectes inclosos en el pla Edificant atés que, mantenint-se en l’oposició, el Partit Popular es va abstenir en els casos d’Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria i en aquest cas va votar a favor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari