L’enderrocament del Grup B d’Almassora començarà el dia 22

Els treballs tenen un termini d’execució de tres mesos i costaran 269.000 euros

L’enderrocament del Grup B d’Almassora començarà el dia 22
04/12/2020 -

L’edifici del número 167 de l’avinguda José Ortiz, conegut com a Grup B, començarà a demolir-se el pròxim dia 22 de desembre. Així ho ha comunicat la Generalitat Valenciana a l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, que va signar a través de la junta de govern la llicència per a les obres d’enderrocament fa a penes uns dies.

L’administració autonòmica ha adjudicat a Construccions i Desmunts Ribera Navarra S.A. els treballs de demolició per 269.047,05 euros, unes labors que per la seua complexitat tenen un termini límit d’execució de tres mesos. Cal recordar que l’empresa navarresa s’ha imposat a les altres set signatures que van accedir fins a l’última fase de la licitació després de l’eliminació de quatre candidates per incomplir criteris tècnics.

El conseller Rubén Martínez Dalmau, que va donar la seua paraula a l’Ajuntament d’Almassora al començament d’any que la Conselleria d’Habitatge assumiria els costos de l’enderrocament durant aquest exercici, tornarà al barri de Fàtima en aqueixa data, amb motiu de l’inici de les obres i en companyia del director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha) de la Generalitat Valenciana, Alberto Aznar.

La demolició de les 38 habitatges, en l’actualitat tapiades per a evitar l’ocupació il·legal i possibles accidents com el que va costar la vida a una dona durant un incendi en 2013, culmina el pla d’erradicació del bloc, que va arrancar en 1998 amb l’enderrocament de 56 habitatges. La partida econòmica reservada en els pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2020 permetrà executar el projecte promés per l’exconsellera María José Salvador, que va reprendre l’expedient, i culminat pel gabinet actual.

L’obra va eixir a concurs públic amb un pressupost límit de 354.215 euros amb l’objectiu de posar fi a una llarga trajectòria de degradació de la zona i un edifici qualificat “en ruïna econòmica” pels tècnics. Finalment, després de concloure el procés de licitació, la Conselleria d’Habitatge escometrà ara l’enderrocament reivindicat pel veïnat durant anys.

Les millores a l’entorn de Fàtima continuaran, al marge de l’enderrocament de l’edifici, amb l’inici de les obres del col·legi Santa Quitèria, que funciona en barracons des de 2010, i el desenvolupament d’una pista esportiva en els voltants del Centre de Formació (antiga escola taller).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari