Almassora: El bloc de la dreta s'imposa aquestes eleccions 2023

El partit més votat aquest 28M ha sigut el PP, amb Maria Tormo com a líder de la candidatura

Almassora: El bloc de la dreta s'imposa aquestes eleccions 2023

El bloc de la dreta ha aconseguit imposar-se en aquestes eleccions municipals de 2023 a Almassora, encara que obligaria a pactar als partits per a rubricar un acord de govern per als pròxims quatre anys. Es produeix així un canvi en el signe polític del consistori, amb la pèrdua del lideratge del PSOE.

I és que les eleccions municipals d’Almassora 2023 ja tenen resultat, i ha sigut molt ajustat. Amb un 81,35% de l’escrutini, el partit guanyador ha sigut el PP, en obtenir un 36,6% dels vots (en concret, més de 3.500 vots), la qual cosa els permet comptar amb una representació de 8 regidors en el consistori, encara que no la majoria absoluta per a governar en solitari.

En segona posició ha quedat el PSOE, amb un 31% dels vots (quasi 3.000 vots amb l’escrutini del 81,35%) que li ofereixen 7 regidors. En tercer lloc queda Vox que entra en l’hemicicle municipal per primera vegada amb tres regidors, en obtenir uns 1.400 vots (14,7% dels vots); Compromís queda en quart lloc amb altres 3 regidors en obtenir un suport del 12,8% de l’electorat i uns 1.200 vots.

D’aquesta manera, es produeix un canvi de signe polític a l’Ajuntament d’Almassora. Fa quatre anys va guanyar el PSOE, amb 9 regidors; seguit del PP, amb 7; i amb més distància, Compromís, amb 3; i Ciutadans, amb 2 edils. Ara, Ciutadans desapareix i entra Vox en el consistori.

Al no obtindre cap de les forces els 11 seients de la majoria absoluta en el consistori, és moment de pactes per a poder dur a terme actuacions sota assegurança. Tot apunta al fet que PP i Vox podrien arribar a un acord si volen governar formant un nou equip de govern per als pròxims quatre anys a la ciutat, per la qual cosa caldrà esperar a les pròximes setmanes per a conéixer com s’articularà el consistori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari