Encarna Claramonte aconsegueix el premi Clara Campoamor a Almassora

Encarna Claramonte aconsegueix el premi Clara Campoamor a Almassora
19/01/2022 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha comunicat hui a la veïna Encarna Claramonte Domínguez el seu nomenament com a receptora del VII Premi Clara Campoamor-Dones per la Igualtat 2022. L’Ajuntament homenatjarà així a qui fora gerent del magatzem de taronges Inocencio Beltrán i cia. S.L. fins a la seua jubilació “en un món laboral on la figura de la dona era inexistent”, en paraules de la primera edil.

Claramonte (Almassora, 1941) ha acceptat el reconeixement en aquesta setena edició que tindrà lloc a la Casa de la Cultura d’Almassora el pròxim 8 de març en el marc dels actes amb motiu del Dia de la Dona. En la seua visita al despatx d’Alcaldia ha agraït el guardó, al mateix temps que ha recordat les dificultats de conciliar la vida laboral i familiar, sobretot en moments de dificultat per al sector de l’agricultura.

Encarna Claramonte es va incorporar al mercat laboral amb 14 anys i va estudiar Comptabilitat per a aprendre els rudiments d’aquest departament en l’empresa citrícola. Fins a la seua jubilació als 65 anys va fer front a les dificultats del dia a dia en el magatzem, marcades sempre “pel cel -la climatologia- i l’oferta i la demanda”. Les gelades del 50 i el 85 o la caiguda de les vendes de cítrics en determinades èpoques van ser els principals esculls per a qui mai es va sentir agreujada pels seus companys pel fet de ser dona.

“Em sentia rara algunes vegades per ser l’única, però mai vaig patir cap mena de menyspreu i hui vull recordar-me també dels ‘collidors’, que són fonamentals per al sector”, ha assenyalat. Als seus 80 anys pujarà a l’escenari de la Casa de la Cultura d’Almassora per a recollir el reconeixement a una trajectòria laboral prolífica i intensa. Dos fills, quatre néts -dos xics i dues xiques- i un grup d’amigues que manté “des que érem xicotetes” estan convidats a acompanyar-la en el seu homenatge.

Claramonte prendrà així el relleu a l’escriptora Nina Peña, que va rebre el guardó en l’edició de 2021, marcada per la pandèmia. En aquesta ocasió, el departament d’Igualtat treballa en la resta de la programació del Dia de la Dona, que s’estendrà durant tota la setmana per a posar a valorar la no discriminació de la dona i la seua incorporació a tots els sectors professionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari