Tancament d’Algarra per a obrir la fira de Santa Quitèria a Almassora

L’ofrena floral a la patrona comparteix jornada amb una carrera taurina sense restriccions

Tancament d’Algarra per a obrir la fira de Santa Quitèria a Almassora
21/05/2022 -

Més de 7.000 han participat aquest matí en el primer tancament de salvatges sense restriccions a Almassora. La carrera pels carrers de la Vila comparteix protagonisme hui amb la tradicional ofrena de flors a la patrona. La coincidència de les dates ha penjat el ‘no hi ha bitllets’ des de primera hora del matí en el barri antic. Per aquest motiu, la vesprada de bous s’avançarà a les cinc, de manera que la processó del trasllat puga arrancar a les 20 hores.

En aquesta ocasió, el tancament ha comptat amb sis bous de la ramaderia Luis Algarra Polera: Renacuajo, Nostálgico, Primitivo, Peletero, Panameño i Ojinegro. Els cerrils han eixit a les 12 hores de la plaça de l’Església i han passat, seguint als corredors, pel carrer Sant Joaquim, un tram del carrer Colón i Major, vial en el qual s’han concentrat les millors carreres fins a desembocar al carrer del Riu.

Més de 70 persones han reforçat la seguretat del tancament: 21 col·laboradors, 18 pastors, 19 policies locals i 12 integrants de Protecció Civil per a garantir la seguretat dels assistents a la carrera patrocinada per les penyes El Caragol, Aficionades Taurines, Aficionats al Bou i el grup format per Penjats, Barrilet, El Racó i T’Empujen, i l’Ajuntament d’Almassora. Quatre ambulàncies i l’equip del cirurgià Gustavo Traver han vetlat pels corredors en el primer acte taurí de la fira, que continuarà amb la exhibició d’un dels exemplars aquest migdia i les altres tres eixides previstes per a la vesprada i la nit.

L’inici del cicle de bous al carrer coincideix en la vespra de Santa Quitèria amb l’ofrena a la patrona, de manera que a les 20 hores està previst el solemne trasllat de la patrona des de l’església del Santíssim Crist fins a la parròquia de la Nativitat de La nostra Senyora per a oferir flors a Santa Quitèria.

Després de dos anys marcats per l’absència d’aquest esdeveniment religiós i la seua substitució, en l’última edició, pel trasllat individual de flors fins a la plaça de l’Església, la Junta Local de Festes vaticina que la participació serà multitudinària en coincidir a més, en dissabte i amb altes temperatures.

Així, el tapís, pintat de nou a causa de la deterioració pel pas del temps, estarà confeccionat amb l’ajuda del Grup Scout Tramuntana i els milers de flors naturals que aportaran penyes, colles, associacions, menors, particulars, la Junta de Dames de Santa Quitèria, la Junta Local de Festes, corporació municipal, les dames Alba Pesudo Luis i Nerea Montanos Sabiote i la reina, María Gonell Esteve, que entregarà el seu ram al costat de l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí.

Com de costum, estan convidades a participar les reines i dames que commemoren la seua 25 i 50 aniversari i els qui ho hagueren celebrat durant els dos anys en què va estar suspesa l’ofrena. María Cristina González Rovira (1970), Mª Laura Albert Agustí (1971), Mª Isabel Gómez Agustí (1972), Mª Dolores Bou Domínguez (1995), María Arenós Agut (1996) i Sabrina Aragó Fernández (1997).

Les festes continuaran demà, diumenge 22, amb el dia de Santa Quitèria. Almassora recuperarà després de més de 700 dies el tradicional repartiment d’arròs (14 hores) dels 22

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari