L‘Esclat de Festa’ dona la benvinguda a les Festes de Santa Quitèria d'Almassora 2022

Almassora compta amb 113 actes festius i un ampli programa taurí fins al 29 de maig en honor a Santa Quitèria

L‘Esclat de Festa’ dona la benvinguda a les Festes de Santa Quitèria d'Almassora 2022

Aquesta nit, Almassora s’inundarà d’il·lusió i ambient amb una nit que quedarà per al record per a María Gonell, Nerea Montanos i Alba Pesudo. La reina i la seua cort d’honor convidaran des del balcó de Ca la Vila a tots els veïns, veïnes i visitants a gaudir de les Festes de Santa Quitèria d’Almassora 2022, que fins al 29 de maig ompliran la localitat d’oci amb 113 actes.

I és que a les 00.00 hores en la reformada Plaza Mayor se celebra l’Esclat de Festa, l’inici oficial de la setmana gran de les festes patronals, després d’actes tan significatius com la Cavalcada del Pregó i la Romeria a Santa Quitèria, que el cap de setmana passat va reunir milers de persones després de dos anys sense poder celebrar-se per la pandèmia del coronavirus.

Cap de setmana intens

Aquest serà un cap de setmana intens, ja que després de l’Esclat de Festa, a les 01.30 hores s’inaugurarà el Recinte Fester i es posarà en marxa la multitud d’activitats del programa de les festes 2022. Un dels més esperats per a l’afició taurina serà el tancament del dissabte 21 a les 12.00 hores amb sis bous de la ramaderia de Luis Algarra, que comptarà amb un ampli dispositiu de seguretat de 74 persones. A les 20.00 hores, se celebrarà el solemne trasllat de Santa Quitèria des del Santíssim Crist fins a la parròquia de la Nativitat de La nostra Senyora, amb l’ofrena i confecció del tradicional tapís, mentre que a la nit se celebrarà el tribut a Miguel Ríos en Pere Cornell i es gaudirà de l’orquestra La Tribu.

Per al diumenge, la festa continua amb el Dia de Santa Quitèria. A les 08.30 hores, les campanes i carcasses anunciaran el dia de la patrona i a les 11.00 hores se celebrarà la missa en la parròquia de la Nativitat de La nostra Senyora, a la qual li seguirà una mascletà de la pirotècnia Baldayo’s a l’esplanada del carrer Sant Pere, a les 13.00 hores. Com és tradicional, a les 14 hores es repartirà arròs de les 22 calderes i a les 19.00 hores serà la processó, amb el recorregut habitual.

Ampli programa taurí

Després del tancament del 21 de maig, el dilluns es reprén el programa taurí, que compta amb un total de quinze bous de les ramaderies de Luis Algarra Polera, El Torero, Jandilla, La Palmosilla, Hermanos Tornay, Hato Blanco i Rocío de la Cámara. Se celebrarà als carrers de la Vila d’Almassora i en la Plaça Major i la Plaça Picaora fins al dissabte 28, i aqueix diumenge Almassora acomiadarà les festes de Santa Quitèria 2022.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari