Escriptores i mestres valencianes posaran nom a alguns dels carrers i places d'Almassora

Escriptores i mestres valencianes posaran nom a alguns dels carrers i places d'Almassora
22/03/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora visibilitzarà el paper de la dona en concedir el nom de sis mestres i escriptores a diversos carrers i places de la localitat que no tenen nomenclatura. D’aquesta manera, el consistori atendrà una petició veïnal dels grups Caixa d’Estalvis i Pio XII, que compten amb problemes en el repartiment de correu i missatgeria. En el cas del grup Caixa d’Estalvis l’equip de govern aprofita l’obertura del col·legi Regina Violant per a unificar l’entramat urbà de la zona.

D’una banda, en el grup Pio XII el consistori ha decidit homenatjar tres escriptores valencianes ja mortes. Almassora nomenarà dos carrers amb els topònims de Beatriu Civera i Matilde Llòria; a més, la plaça acollirà el nom de Carmelina Sànchez-Cutillas. Aquesta zona està situada entre els carrers l’Alcora, Cervera del Maestrat, Sant Rafael, Albocàsser i València. L’Ajuntament també estendrà el nom del carrer Vila-real en la seua continuació viària.

D’altra banda, en el grup Caixa d’Estalvis l’Ajuntament ha apostat per fer esment a tres mestres ja mortes que van ser promotores del valencià en els col·legis durant molts anys. El consistori nomenarà tres carrers amb els topònims de María Mulet, Empar Navarro i Carme Miquel. La plaça de la zona recuperarà el nom tradicional de l’antic camp situat en aqueix punt, la Garrofera. Aquesta zona urbanística, al costat del nou col·legi del Regina Violant, està situada entre els carrers sant Ferran, sant Ildefons i Teresa de Calcuta.

Gràcies a aquesta nomenclatura dels carrers i places, el consistori valorarà el paper de sis dones valencianes històriques. A més, resoldrà una petició veïnal que tots dos grups urbanístics reclamaven durant les últimes dates. El veïnat va traslladar a l’equip de govern els innombrables errors i problemes que patien en els seus domicilis amb el repartiment de correu i missatgeria diàriament.

“Volíem homenatjar aquestes dones valencianes, escriptores i mestres molt valentes, que en un dels pitjors moments del nostre país van mantenir amb vida una llengua tan important per a la nostra localitat com és el valencià”, ha declarat l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari