El Espai Mercat d'Almassora acull l'exposició d'indumentària de reina i dames 2022

El Espai Mercat d'Almassora acull l'exposició d'indumentària de reina i dames 2022
06/05/2022 -

La reina de les festes d’Almassora 2022, María Gonell Esteve, i la seua cort d’honor, Alba Pesudo Luis i Nerea Montanos Sabiote, inauguren aquesta vesprada, a les 20 hores, l’exposició d’indumentària tradicional en la primera planta de l’Espai Mercat.

La mostra recull alguns dels vestits que lluiran les joves durant el seu regnat i, com a novetat, la vestimenta dels menors portadors. La sala estarà oberta al públic durant el cap de setmana de 10.30 a 13.30 hores i, a la vesprada, de 17 a 20.30 hores.

L’exposició d’indumentària és el primer acte de la setmana de festes de Santa Quitèria que el municipi recupera des de la pandèmia. En aquest sentit, la ciutadania pot tornar a apreciar, després de dos anys, els dies 6, 7 i 8 de maig la vestimenta tradicional de llauradores i saragüells reavivant, d’aquesta manera, les tradicions valencianes.

Per aquest motiu, la sala de l’Espai Mercat divideix el seu espai en diferents reservats perquè cadascuna de les joves i els seus portadors exhibisquen i lluïsquen la qualitat dels vestits, sabates, davantals i mantellines amb l’ajuda de maniquins i faristols. A més, per a omplir l’espai de més color i vitalitat, la mostra estarà decorada amb flors, fotografies de les representants de les festivitats i la placa acreditativa de la reina i les dames.

Així mateix, l’exposició l’ha preparada la Junta Local de Festes amb l’ajuda de les famílies de les representants, que han cedit part del seu armari perquè el veïnat contemple la preservació de les tradicions d’Almassora. Per això, a la inauguració també acudiran la màxima representant dels festejos de 2019, Nuria Alcalde Vedrí, i les seues dames, Mar Rouco Cantavella i Núria Dealbert Lafuente, a les quals, juntament amb la cort d’honor de 2022, l’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Festes, Isladis Falcó, obsequiaran amb flors.

Així, la mostra dels vestits de llauradora suposa el compte arrere per a l’inici oficial de les festes de Santa Quitèria. Divendres que ve 13, el dia de la presentació, María Gonell i la seua cort d’honor rebran les bandes de reina i dames 2022, seguida el dissabte 14 amb el pregó i el dia 15 amb la romeria. Cal recordar que el dimarts 10 de maig es repartirà el llibre de festes en la planta baixa de l’Ajuntament. Els festejos començaran el divendres 20 de maig amb l’Esclat de Festa a les dotze de la nit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari