La fira de Santa Quitèria torna a Almassora amb 15 bous

La fira de Santa Quitèria torna a Almassora amb 15 bous
06/04/2022 -

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha anunciat hui que la fira de Santa Quitèria comptarà amb 15 toros, idèntic número al de l’última edició, celebrada en 2019. El cicle s’estendrà en aquesta ocasió del 21 al 28 de maig i arrencarà amb el tancament d’astats de Luis Algarra en el migdia del primer dissabte de la setmana gran. Les obres de la Vila no afectaran el desenvolupament dels espectacles taurins.

D’aquesta manera, la fira començarà amb la popular carrera de salvatges patrocinada pel Caragol, Aficionats al bou, Aficionades Taurines, Penjats, Barrilet, El Racó i T’Empujen. En aquesta ocasió, el tancament serà a les 12 hores i seguirà l’itinerari de costum des de la plaça de l’Església, per a travessar el carrer Sant Joaquim, Raval, Colón i carrer Major. En finalitzar la carrera està prevista l’exhibició d’un bou que serà embolat a la nit. Altres tres dels sis bous del lot s’exhibiran a la vesprada, un d’ells el bou del poble, i a la nit, mentre que els dos restants eixiran als carrers de la Vila el dilluns 23.

Finalitzat el lot de Luis Algarra, la setmana taurina continuarà el dimarts 24 amb dos exemplars. El primer, d’El Torero, és l’exemplar que comparteixen El Trasto i Joventut Taurina, mentre que el Comboi apostarà en aquesta ocasió per un bou de Casa dels Toreros (La Martelilla). En l’equador de la setmana, el dimecres, arribarà el torn de Jandilla i La Palmosilla. El primer comptarà amb el patrocini d’El Polp, El Bocao, Gamusinos, La Pirula, L’Argot, El Deklive, La Kliba, La Kalatra i Bufa la Gamba. Tancarà la tarda l’astat del Corb, Els Clafidors, l’Embolic, La Tabarra, San Fermín i Amigues del Bou.

El tram final de la setmana quedarà a càrrec de l’exemplar d’Hermanos Tornay dijous 26. Serà l’elecció de Sant Roc, El Duro, K-Nut, El Desfasament, La Olva, La Trama, La Priva, La Trieka i La Treba. Tancarà la vesprada el Jandilla patrocinat per Els Vint, La Brusa, La Colla, Els Casats, l’Aberració, La Galbana, L’Estocà, El Roser, La Tribu, Tots Tancats i La Kalaña.

El divendres 27 quedarà reservat a l’exhibició de vaques i enfundades nocturnes, que donaran pas a l’últim dia de la fira, que inclou tres exemplars. Hato Blanco, de Gent del Bou, sortirà a la plaça Major de la Vila en primer lloc, seguit de la Rocío de la Cámara adquirit per l’associació cultural taurina La Picaora i, en últim lloc, un altre astat de Jandilla serà l’encarregat de tancar les vesprades de bous a Almassora. En aquest cas, comptarà amb el patrocini del Rollet, La Fuga, La Travessa, l’Emboscà, l’Artiste, La Katrava, La Divisa, La Kurda, El Porrat, La Fragua i La Maraña.

Premis fotos taurines

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Festes, Isladis Falcó, han rebut aquest migdia a Javier Rivera González, guanyador absolut del concurs de fotografia taurina en haver aconseguit el primer i segon premi de la convocatòria. D’aquesta manera, la imatge ‘Abriendo feria’ il·lustrarà el cartell de Santa Quitèria, mentre que ‘Así en el cielo como en la tierra’ serà la protagonista del Roser.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari