La Festa per la Llengua torna dos anys després a Almassora

La Festa per la Llengua torna dos anys després a Almassora
27/04/2022 -

Almassora celebra aquesta setmana la Festa per la Llengua suspesa en 2020 i 2021 amb més d’una desena d’activitats programades entre la Regidoria Dinamització Lingüística de l’Ajuntament i Escola Valenciana. L’objectiu d’aquestes jornades és promoure la llengua i la cultura valencianes, que enguany reuniran les comarques en la localitat.

El cicle ha començat amb l’exposició ‘La Panderola, el ferrocarril de la Plana’ en l’Espai Obert de l’Ajuntament d’Almassora i està disponible per a les visites durant cada dia. Així, els assistents podran conéixer una de les infraestructures que, en el seu moment, cohesionava les comarques de la Plana Alta i Baixa i va anar de gran rellevància tant per a l’economia com per a la societat castellonenca.

Els actes centrals es concentraran entre el divendres i el dissabte. D’aqueixa forma, el dia 29 tindrà lloc el lliurament dels Premis Vila d’Almassora a la Casa de la Cultura. L’acte, que començarà a les 19 hores, reconeixerà la qualitat de les millors obres de poesia, narrativa i assaig que han participat en el certamen literari. Més tard, a les 20.30 hores, el veïnat podrà gaudir d’un correfocs estàtic a càrrec de Botafocs en la plaça Pere Cornell.

La Festa per la Llengua finalitzarà un dia més tard amb una sèrie d’activitats distribuïdes al llarg de la jornada, que inclourà l’obertura del Museu del Torrelló i el Museu del Joguet. El matí arrancarà a les 10 hores amb una batucada amb el grup Repikada, seguida dels balls a càrrec de l’escola Censal de Castelló i el Centre Municipal dels Arts Rafael Martí de Viciana de Borriana.

L’activitat continuarà amb exhibicions de dansa a les 12 hores i, en aquesta ocasió, estaran protagonitzades per l’associació Cultural El Torrelló amb els seus balls populars i la Colla de Dolçainers i Tabaleteres Els Gols. Així, el matí acabarà a les 13 hores amb el baluern de Tambors de Passió, seguit del concert de Canta Canalla, un quintet de música familiar i infantil.

El programa d’activitats acabarà amb les batucades encapçalades per l’Escola de Música Mestre Agut i Batukaire Batukada. El fermall final el posarà l’actuació musical de Bandits i Ebri Knight a les 20 hores en la plaça de Pere Cornell. En aquest sentit, seguint amb la preservació de les arrels culturals valencianes i la recuperació del patrimoni, a les 18 hores el consistori també inaugurarà el Trinquet Antoniet d’Almassora després de 32 anys sense instal·lacions d’aquest tipus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari