Les festes del Roser d’Almassora comencen amb concerts i tallers

La JLF programa el primer esdeveniment multitudinari amb el tribut a El Canto del Loco

Les festes del Roser d’Almassora comencen amb concerts i tallers
02/10/2021 -

La Junta Local de Festes d’Almassora viu hui el seu primer espectacle multitudinari, segons el protocol vigent, amb el tribut a El Canto del Loco, un dels esdeveniments amb els quals calfa motors per a l’inici oficial de les celebracions patronals divendres que ve 8. La música és la protagonista de la jornada, a més, amb el concert de la UIM La Esmeralda en la plaça Major.

L’agenda del dia està marcada per les activitats matinals en la plaça d’Espanya per a commemorar el Dia de les Persones Majors. El projecte Intergenerar-t ha reunit en el centre del municipi a les ONG i integrants del projecte Ciutat Feliç per a compartir un passeig saludable, tallers d’art, música, dansa i la lectura del manifest a càrrec de l’alcaldessa, Merche Galí.

L’esdeveniment per als més majors ha coincidit amb un dels tallers infantils celebrats en Darremur Orgànic, enfocat en aquest cas en les energies renovables. Els xicotets participants, acompanyats de les seues famílies, han fabricat murals i joguets solars en l’espai municipal situat a l’esquena de la Casa de la Música. Aquest centre a l’aire lliure ha recuperat la seua activitat amb les mesures de seguretat pertinent i programarà noves iniciatives enfocades a l’educació en sostenibilitat.

La programació continua aquesta vesprada amb el concert de tardor de la UIM La Esmeralda, que es trasllada de sales tancades a la plaça Major. El cor de la Vila acollirà als músics de la banda que dirigeix el mestre Víctor Alapont en l’última actuació en aquest entorn abans de la remodelació i conversió en zona de vianants de la plaça. Finalment, tancarà la jornada el tribut a El Canto del Loco en la plaça d’Espanya, un esdeveniment previst per la Junta Local de Festes com a prèvia a l’inici oficial de les celebracions en honor a la Mare de Déu del Roser.

El programa segueix demà amb l’excursió guiada per a l’observació d’ocells al Millars. L’organització repartirà prismàtics i incorporarà telescopis a la ruta, que partirà a les 9.30 hores de la depuradora, i es dirigirà a la desembocadura del riu com a celebració del Dia Mundial dels Ocells.

La carrera ciclista Vicente Arquimbau, la inauguració del mural Ciutat Feliç i la missa i processó en honor a la Mare de Déu del Roser completaran una jornada que posarà el fermall final amb el concert de la Colla de dolçainers i tabaleters Les Goles a la Casa de la Cultura a partir de les 20 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari