Els Fuente Ymbro abarroten la Vila d’Almassora en el retorn dels bous al carrer a la Comunitat Valenciana

La Vila penja el ‘no hi ha bitllets’ amb 6.000 corredors en la primera carrera després de la pandèmia

Els Fuente Ymbro abarroten la Vila d’Almassora en el retorn dels bous al carrer a la Comunitat Valenciana
09/10/2021 -

728 dies després han tornat els bous a la Vila d’Almassora. Els sis de Fuente Ymbro triats per penyes i Ajuntament han estrenat el paviment del carrer Sant Joaquim passades les 11 hores en un barri antic ple de gom a gom de públic als balcons. L’expectació pel retorn dels bous al carrer a la Comunitat Valenciana ha obligat les forces de l’ordre a aplicar el control d’aforament per a garantir la seguretat dels corredors.

Per primera vegada, davant l’expectació, el dispositiu de seguretat ha inclòs l’obertura de dos únics accessos al barri antic a través del Raval i la plaça de la Picadora per a facilitar l’entrada als habitatges i les penyes abans de les 10 hores. Els carrers han quedat buidades en aqueix moment per a començar el control d’aforament de corredors. Fins a 6.000 participants arribats de tot el país s’han donat cita en el barri antic d’Almassora per a la trobada amb el lot gadità.

Agitador, Esterón, Orgulloso, Jazmín, Informal i Malicioso han partit dels corrals de la plaça de l’Església davant una Vila que ha penjat el cartell de ‘no hi ha bitllets’ des de primera hora del matí. Després de la carrera, repleta de moments vibrants en l’itinerari de costum, els operaris han retirat el dispositiu de barreres per a preparar l’exhibició d’un dels sis bous, ja en el recinte complet del barri antic. La jornada taurina continuarà a la vesprada i la nit amb la solta i embolada de dos exemplars del tancament.

9 d’Octubre

Aquest matí també ha tingut lloc l’ofrena al Rei Jaume I. La plaça que porta el seu nom ha sigut l’escenari de l’acte institucional amb el lliurament de la corona de llorer als peus de l’estàtua. La UIM La Esmeralda ha acompanyat a les autoritats en aquest esdeveniment atípic en el qual la comitiva s’ha reunit en la plaça de la Picadora, en lloc d’en el consistori, per la coincidència de l’efemèride amb el tancament taurí.

Posteriorment ha tingut lloc l’ofrena floral al bust de Pere Cornell. L’associació de Moros i Cristians d’Almassora, la colla de dolçainers i tabaleters Les Goles i l’associació cultural El Torrelló han protagonitzat l’acte del 9 d’Octubre enfront de l’edifici consistorial.
La festa continua hui amb el dia + Jove al parc de Manuel Pesudo, on el departament de Joventut duu a terme tallers, combat làser, calistenia i activitats musicals, el concurs de paelles de la joventut, el repartiment de tombet de bou al carrer de la Trinitat i el concert de

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari