Galí recorre al Congrés a accelerar la defensa de la costa d’Almassora

L’alcaldessa eleva l’estudi al diputat portaveu de Transició Ecològica

Galí recorre al Congrés a accelerar la defensa de la costa d’Almassora
22/02/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha traslladat hui al diputat nacional per Castelló Germán Renau, portaveu de la comissió de Transició Ecològica en el Congrés dels Diputats, la petició per a elevar al Ministeri de Medi Ambient l’estudi redactat pel catedràtic de la Universitat Politècnica de València, José C. Segarra Peris, i accelerar accions encaminades a estudiar i executar les seues alternatives per a la defensa de la platja d’Almassora.

La primera edil ha traslladat a Renau la situació que pateix la costa de la localitat pels efectes de la regressió a causa de l’activitat del port de Castelló i dels temporals pel canvi climàtic per a constrényer al Ministeri de Medi Ambient a valorar les solucions a la recerca de major protecció enfront de les inundacions.

El diputat, vocal també de la comissió d’Indústria, ha mostrat el seu compromís d’elevar al Ministeri la reivindicació d’Almassora, així com d’iniciar les accions necessàries en el si de la cambra baixa per a traslladar la veu de la localitat en la seua sol·licitud de reconéixer la particularitat d’Almassora enfront d’altres platges pel mal que pateix fruit de l’activitat del port de Castelló.

El contacte amb el Congrés dels Diputats es produeix quatre dies després que l’equip de govern es reunira de manera telemàtica amb la Direcció Provincial de Costes per a informar-los dels resultats de l’estudi contractat a Segarra Peris. Les seues propostes van dirigides a frenar la degradació de la costa després de l'”evident” recessió de la costa, que va arrancar “amb les primeres obres d’abric del port de Castelló i que s’ha vist agreujada per la pràctica absència d’aportacions sedimentàries des del continent i per obres de defensa que no han resolt el problema”.

Tal com es va comprometre Galí, l’Ajuntament d’Almassora utilitzarà aquest extens document redactat durant mesos pel catedràtic per a defensar la necessitat de més inversions a la platja que permeten executar noves infraestructures per a pal·liar les inundacions. En aquest sentit, l’equip de govern defensa la “discriminació positiva” del litoral d’Almassora enfront d’altres platges de la província davant l’agreujant l’acció del port sobre la costa.

Les propostes que planteja Segarra Peris passen per la construcció de dics exempts, transvasaments inversos i aportacions d’alimentació artificial amb sediments duradors, al marge de “donar temps per a concloure l’efectivitat de l’última actuació executada en Benafelí”, activitat que considera “funcional”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari