Genovés II es retirarà a Almassora en l’obertura del trinquet municipal 32 anys després

El consistori ultima la inauguració aquest dissabte amb danses i música tradicionals

Genovés II es retirarà a Almassora en l’obertura del trinquet municipal 32 anys després
25/04/2022 -

El Trinquet Municipal Antoniet d’Almassora obrirà les seues portes aquest dissabte amb una partida inaugural que suposarà la retirada del circuit professional de Genovés II. La instal·lació, de nova construcció, permetrà a la localitat recuperar un edifici destinat a la pilota valenciana que va desaparéixer fa 32 anys, segons ha recordat el president del Club Pilotari d’Almassora, César Beltrán, durant la presentació de la trobada. La inauguració reivindicarà les tradicions de la terra i comptarà amb les danses tradicionals de l’associació cultural El Torrelló i la interpretació de la colla de dolçainers i tabaleters Les Goles.

La partida de ‘escala i corda’ enfrontarà a Genovés II, Javi i Guillermo contra Diego d’Onda, Nacho i Carlos sota la mirada d’Antonio Jorques, Antoniet, que rebrà l’homenatge de la localitat coincidint amb la inauguració del trinquet que porta el seu nom. El expilotari professional ha protagonitzat la presentació d’aquesta trobada en els salons de Caixalmassora amb la presència de l’alcaldessa, Merche Galí; el regidor d’Esports, Sergio Gómez; el vicepresident de la província de Castelló de la Federació de Pilota Valenciana, Pedro López, i el representant de l’entitat, Manolo Martín.

Els ponents han incidit en les prestacions de la nova pista d’Almassora, situada en un enclavament “privilegiat” per a potenciar el seu ús. Al costat d’un col·legi, amb espai d’aparcament pròxim, enfront de l’IES Álvaro Falomir, amb conserge a la disposició dels camps de Boqueras i el propi trinquet i amb la imminent obertura del bar de concessió pública, també compartit amb els clubs de futbol i usuaris.

El Trinquet Antoniet d’Almassora, construït amb fons FEDER de la Unió Europa, Diputació Provincial de Castelló i l’Ajuntament d’Almassora, naix amb l’objectiu de programar partides de primera categoria com la inaugural prevista per a aquest dissabte a les 19 hores i consolidar als esportistes més joves. “Antoniet va ser un precursor de les escoles de pilota valenciana i és moment de potenciar aquest esport també com una escola de valors”, segons López.

I en aquest sentit, també estan convidats a l’acte inaugural els municipis veïns que durant aquests anys han prestat les seues instal·lacions al Club Pilotari d’Almassora, “amb els qui estem en deute i posarem totes les facilitats perquè també puguen utilitzar ara les nostres”, en paraules de l’alcaldessa. L’obertura tindrà lloc el dissabte a les 18 hores, moments abans de l’inici de la primera partida, i un dia després acollirà la primera trobada de pilota centrat en categoria infantil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari