Guàrdia Civil i Policia d’Almassora insten la col·laboració ciutadana per la convivència en Botànic

El consistori busca local per a acostar el programa Barris Inclusius a la zona

Guàrdia Civil i Policia d’Almassora insten la col·laboració ciutadana per la convivència en Botànic
30/07/2021 -

Guàrdia Civil i Policia Local s’han reunit hui a l’Ajuntament d’Almassora en una junta de seguretat en la qual han participat representants veïnals de la plaça Botànic Calduch i en la qual la Benemèrita ha instat la col·laboració ciutadana en cas de molèsties en el barri. Les dades acarades per tots dos cossos de seguretat sumen un centenar d’anomenades ciutadanes des que va començar l’any, la majoria des dels mateixos terminals, en número inferior als registres d’altres zones.

És per això que tant Guàrdia Civil com Policia Local coordinaran una reunió després de l’estiu amb veïnat de la zona per a instar-los que criden a qualsevol dels dos cossos en cas de presenciar la pertorbació de l’ordre públic per a poder sol·licitar un increment de presència policial i informar-los que, en cap cas, les seues dades personals es fan públics en comunicar incidents.

En la trobada ha participat també la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten; l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí; i el comissari de la Policia Local, Roberto Verdoy, a més d’agents de tots dos cossos. En aquesta ocasió ha participat també el departament de Serveis Socials com a impulsor del programa Barris Inclusius que realitza tallers en els centres socials i edificis municipals de cada districte per a afavorir la integració de la ciutadania.

L’Ajuntament d’Almassora busca espai a l’entorn de Botànic Calduch per a dur a terme aquestes trobades que ja produeixen en altres zones de la localitat i que aquesta encara no ha pogut emprendre en mancar d’espais després de l’enderrocament en 2014 del local situat en el propi parc.

Violència masclista

El consistori ha aprofitat la junta per a renovar el protocol Viogen de prevenció de la violència masclista. La conscienciació ciutadana, han indicat les forces de seguretat, ha sigut vital per a incrementar el nombre de denúncies de les víctimes i, gràcies a aquestes, a activar els mecanismes de protecció.

Aquest fet ha suposat un augment exponencial de les dones que compten amb seguiment específic per a evitar la violència de les seues exparelles. Si en 2019 eren 39 les víctimes amb ordres de protecció, un any després l’alt es va multiplicar fins a les 80 i en l’exercici en curs són 99 les dones que estan protegides per aquest sistema.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari