L'hostaleria d'Almassora només pagarà el 25% de la taxa de terrasses en 2023 davant la crisi energètica

L'hostaleria d'Almassora només pagarà el 25% de la taxa de terrasses en 2023 davant la crisi energètica
09/11/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha anunciat al sector hostaler que en 2023 li aplicarà el 25% de la taxa per l’ocupació de la via pública que correspon a les taules i cadires de les terrasses a causa de la crisi energètica. Així ho ha avançat el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, que treballa en el tancament del pressupost del pròxim exercici, marcat per l’auge dels preus.

Serà el quart any consecutiu que el consistori aplique mesures correctores a la taxa municipal de les terrasses de l’hostaleria per a alleujar la situació econòmica del sector. En el cas de 2020, l’Ajuntament d’Almassora va eliminar per complet la liquidació de la taxa habitual per a taules, cadires i també les parades ambulants del mercat exterior a causa del confinament i la impossibilitat de treballar del sector per a garantir la salut pública.

En el cas de 2021, amb la flexibilització de les mesures sanitàries, Almassora va reduir la taxa al 50% respecte al preu habitual per als comerciants del mercat ambulant, que van reprendre la seua activitat, i va mantindre l’exempció del pagament per a l’hostaleria durant tot l’any. Ja en 2022, amb la recuperació progressiva de l’activitat, els bars i restaurants d’Almassora han pagat el 25% de la taxa i els venedors ambulants han mantingut la seua bonificació a la meitat.

Tal com ha indicat l’alcaldessa, Merche Galí, la mesura beneficiarà a 85 famílies d’Almassora dedicades a l’hostaleria que pagaran només una quarta part de la taxa que abonaven en 2019 i anteriors. De fet, sorgeix també com a al·licient perquè altres empresaris s’animen a obrir negocis similars en la localitat, per la qual cosa la xifra podria incrementar-se durant l’any vinent.

Reunió CEV

D’altra banda, Galí s’ha reunit amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) Castelló, Luis M. Martí. Tots dos han coincidit en la greu situació que està patint el clúster ceràmic a causa del desmesurat increment dels costos energètics. En aquest sentit, han alertat que aquesta situació pot desembocar en una deslocalització del teixit empresarial del sector i en un increment de la desocupació.

En aquesta línia, Martí ha posat de manifest durant la trobada que, en el curt termini “només amb aquestes mesures conjunturals podrem salvar a la nostra indústria i, per tant, a la resta de sectors empresarials de la província, sense oblidar altres mesures a mitjà i llarg termini per a facilitar la investigació en una tecnologia energètica substitutiva, que hui no existeix, així com per a mitigar l’auge dels costos energètics”.

Per part seua, l’alcaldessa d’Almassora ha traslladat el seu suport al sector i ha sol·licitat noves mesures que ajuden a estabilitzar-lo en un moment de greu crisi en els mercats. Galí ha recordat que la localitat compta amb 11.000 persones que treballen en el sector industrial, xifra que representa un 42% de l’activitat econòmica enfront de la mitjana del 25% provincial.

En la mateixa línia, ha incidit en el fet que el ple acaba d’aprovar la creació de la primera Entitat de Gestió i Modernització, en aquest cas per al polígon SUPOI-8, on s’emplacen les factories de major grandària del municipi. A més, des d’enguany bonifica un 30% de l’ICIO a les empreses que aposten per energies renovables o sistemes de cogeneració per a l’autoconsum en resposta a la crisi energètica global.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari