Màgia, circ i animació en el FESTAM! d'Almassora

Màgia, circ i animació en el FESTAM! d'Almassora
05/06/2022 -

El VI Festival de Teatre, Animació i Música al Carrer (FESTAM!) conclou hui amb quatre activitats que mesclaran màgia, demostracions circenses com a malabars i acrobàcies, juntament amb la interpretació d’històries humorístiques per al públic infantil amb animació. Així, la plaça Pere Cornell acollirà de 18 hores a 21 hores l’últim dia de l’esdeveniment amb les representacions de les funcions de companyies procedents de Mallorca, Galícia, Lleó i Lleida. D’aquesta manera, ahir van ser els espectacles itinerants els que van conquistar a les persones assistents.

Els usuaris gaudiran hui de quatre activitats de les set que inclou enguany el programa. Per tant, el públic infantil i familiar que va acudir ahir al FESTAM! va poder delectar-se amb els jocs de fusta de Tombs Creatius i també amb els espectacles d’Asaco Producciones amb ‘Tanque Gurugú’ i de Lanórdika amb ‘Rojo Estándar’. Les activitats de hui són diferents, encara que segueixen la mateixa línia en presentar companyies noves. “La idea ha sigut centrar l’esdeveniment en l’àmbit nacional perquè el municipi coneguera el teatre de carrer d’altres llocs d’Espanya”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Javier Mollá.

En aquest sentit, el FESTAM! obri hui les seues portes a les 18 hores amb l’activitat ‘Colors de monstre’ de Tombs Creatius procedents de Lleida que, com van mostrar ahir, compten amb més de 30 jocs de fusta perquè el públic familiar interactue amb ells. A més, a les 18.30 hores començarà l’espectacle ‘Téntol’ de Cia Manipulats, una companyia que vindrà des de Mallorca per a realitzar una actuació que conjuminarà una mostra de circ, teatre físic, text, moviment i arts plàstiques.

Així mateix, la jornada continuarà a les 19.30 hores amb la representació de ‘El extraño caso del dentista de la calle Brasou’ de Cia Troula, un espectacle que es farà per primera vegada fora de Galícia en el qual ajuntaran màgia i circ, així com la interacció amb el públic. El FESTAM! conclourà enguany a les 20.30 hores amb ‘Un día de cine’, la interpretació d’una companyia de Lleó que inclourà en l’actuació tècniques circenses com l’acrobàcia o els malabars.
Circo a Escena 2022

D’altra banda, el departament de Cultura de l’Ajuntament d’Almassora ha aconseguit la subvenció que procedeix del circuit ‘Circo a Escena 2022’ organitzat per ‘La Red española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública’ amb l’ajuda del ‘Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música’ (INAEM). La iniciativa aporta un màxim de 10.000 euros a quatre companyies que oferiran els seus espectacles al setembre, octubre, novembre i desembre de 2022 a la Casa de la Cultura i en les places Major i Pere Cornell. El consistori, per part seua, pagarà el 50% restant del caixet de les associacions contractades: Kanbahiota, Circobaya, Cía La Sincro i Cía Lucas Escobedo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari