Carmina Martinavarro: “No volem un urbanisme salvatge, sinó una millora de l'entorn”

La regidora de Territori d’Almassora confia que es resolguen les al·legacions al PAT i defensa la participació del consistori en la construcció de l’estació intermodal del port de Castelló

Carmina Martinavarro: “No volem un urbanisme salvatge, sinó una millora de l'entorn”

La dificultat per a aconseguir objectius clau i la necessitat d’atendre les reivindicacions històriques del municipi han portat a l’Ajuntament d’Almassora a bolcar-se en la defensa dels seus interessos amb set al·legacions al Pla d’Acció Territorial (PAT). El document inicial de la Conselleria de Política Territorial posa en perill 1.000 habitatges de la zona marítima i crea barreres que dificulten el creixement industrial, encara que el consistori assenyala que l’objectiu no és el de l’especulació, sinó el d’estar en igualtat de condicions i solucionar aquestes reivindicacions. Així ho explica la regidora de Territori, Urbanisme, Medi Ambient, Mobilitat Urbana, Patrimoni i Habitatge, Carmina Martinavarro.

Quina sorpresa va suposar per a vosaltres el Pla d’Acció Territorial (PAT)

Des del primer moment que vam veure el document i després d’estudiar-lo, vam veure que encara que al principi podia sonar molt bé per a gent que no coneix la zona, ens perjudicava i molt a nosaltres, a Almassora. El principal que volem canviar és la configuració del perímetre de protecció del Polígon del Serrallo per la seua possible perillositat. La conseqüència és molt greu. Podia sonar bé posar un límit perquè sempre ens hem queixat de les afeccions que suposa aquest polígon, que està a Castelló, però que afecta la nostra població amb els sorolls, per exemple. El problema és que aquest perímetre de 500 metres suposa que les cases que estan dins del perímetre quedarien fora d’ordenació, de manera que estarien fora de la legalitat.

No són un assentament aïllat, sinó habitatges legals que entren dins d’un pla general aprovat per totes les autoritats. Són relativament noves, construïdes des de 2003 més o menys, i dins d’un pla aprovat en 1998. Estan comprades amb tota la legalitat i ara es troben amb un document en el qual es diu que estan en una zona perillosa sense especificar-se el perquè i que amb eixe perímetre queden fora de l’ordenació, per la qual cosa perden tots els seus drets. I no parlem de dues o tres cases, sinó de més de 1.000. En veure-ho, ja el primer dia vam posar a treballar als tècnics i a tot l’equip per a solucionar-lo i fins i tot abans d’iniciar el termini de les al·legacions la directora general ens va comunicar que s’anava a reconsiderar aquesta qüestió. Entenem que el greuge que ens estava causant al municipi i en concret al districte Marítim i els seus veïns és molt gran.

Quins drets podrien perdre les famílies d’aquests habitatges si no es considera aquesta al·legació?

Totes aquestes persones amb habitatges o solars no podrien fer res legalment. No es pot fer una modificació en el terreny, obres, reparacions… ni per a persones que vulguen iniciar una construcció des de zero ni per als qui ja tinguen la seua propietat. Per exemple, tindrien problemes quant a la instal·lació o modificació en la contractació de subministraments bàsics com l’aigua i la llum. Tens la propietat, però perds valor a l’hora de comprar o vendre en estar fóra de l’ordenació. Evidentment en haver de tindre un habitatge de mercat, perden absolutament tot el seu valor i a més el dia a dia se’ls pot complicar perquè qualsevol mena de reforma podrien no poder fer-la. Per exemple, és molt habitual ampliar la teua casa o construir una piscina i ara no es podria.

A més, això dificultaria la venda…

Efectivament. De fet, els primers dies vam atendre bastants persones i immobiliàries que estaven preocupades per aqueixa incertesa. Hi havia gent que estava pensant comprar alguna cosa en eixa zona i ens deia que què podia fer. És normal, si vols comprar alguna cosa allí perquè t’agrada, ara què fas? Ja no saps què comprar perquè no saps què estàs comprant.

Quins altres aspectes voleu que modifique el PAT?

Això és el que més ens preocupava perquè ens afecta de forma molt més evident. És una reivindicació històrica nostra acabar amb l’impacte del polígon El Serrallo, considerem que ens ha d’indemnitzar, però ens trobem que, malgrat que es reconeix aquesta perillositat, aquesta mesura ens impacta molt. Creiem que les mesures ha de prendre-les qui exerceix el perill perquè siga just. A nivell general, com a municipi, va ser una sentència tremendament lletja i així ho vam dir als responsables.

També hem presentat altres al·legacions. Per exemple a la platja hem fet una proposta molt interessant de construir un vial de connexió lligat a la possible evacuació d’aquesta zona en perill i a més perquè les comunicacions són molt limitades i perilloses. Els plans generals no van tindre això en compte i tampoc cap pla de Conselleria, per la qual cosa hem proposat aquest vial ràpid entre la zona de la platja i el nucli urbà o l’accés a la carretera del Grau i altres ramificacions. Volem que aquesta també siga una via de treball amb la Conselleria, que ens ha transmés que ho valorarà.

Perquè a més, la possible ampliació de l’estació intermodal del Port de Castelló i la plataforma logística o l’ampliació de la xarxa ferroviària ens farà més barrera. Per tant, per a prevenir això, pensem que s’ha de treballar en aquest vial perquè les nostres infraestructures siguen dignes. A més, en aquesta proposta que és bastant completa, plantegem que en veure’ns agreujats per exemple amb les aigües del port, l’impacte del Serrallo… se’ns oferisca una solució. No volem que ens arriben aquestes aigües, sinó que es canalitzen i puguem evitar inundacions futures. Per exemple, la tempesta d’abril l’any passat va ser tremenda perquè no es canalitza correctament l’aigua que va vindre de Castelló. Per això creiem que s’ha de considerar la nostra proposta.

Al principi presentem les al·legacions, i en ampliar el termini d’aquestes el que vam fer va ser completar més la proposta de l’Ajuntament d’Almassora. Per exemple, amb aquest vial, que ampliem afegint el canal de recollida d’aigües, i com a novetat, demanem a la conselleria que estudie la possibilitat que nosaltres també puguem participar de la zona logística que es crearà al voltant de la intermodal. Això ho vam introduir per primera vegada en l’ampliació de les al·legacions al gener. Demanem crear una mesa de treball, que es considere la nostra participació i crear un òrgan supramunicipal de treball i gestió perquè entenem que això hauria de ser considerat un polígon supramunicipal, com una àrea conjunta entre Castelló i Almassora.

Nosaltres coneixem el que s’està treballant en el Pla General de Castelló, que compta amb una gran quantitat de metres de sòl logístic de suport al port i al tren. Entenem que es farà perquè així ho marca el pla. Ja que el Serrallo està pegat al nostre terme municipal i continuarem pagant les conseqüències – que segurament no seran tan negatives perquè parlem d’una zona logística i no química -, i que a Castelló hi haurà una millora quant a vials i comunicació, ens agradaria no quedar-nos sense res, amb barreres. Veurem que la zona de davant estarà molt millorada i que la nostra estarà molt degradada, per la qual cosa si en aqueixa zona pot haver-hi una millora de la xarxa viària ens hem de beneficiar. No es tracta d’especular ni de parlar d’aquesta mena de beneficis a nivell personal o individual dels qui tinguen terrenys allí, sinó de millorar l’entorn. Aqueixa és la clau. El que a Castelló serà una realitat, volem que continue al nostre poble i que no ens topem amb una barrera com sempre ens hem topat.

Com afecta als vostres plans de creixement industrial?

Segons contempla el document, ens afecta algunes zones. Per exemple, el nostre pla general contempla com potencialment urbanitzables algunes zones que amb el PAT no podrien ser-ho. És veritat que tenim espai disponible i es mou de forma molt lenta per l’impacte de la crisi, però considerem que l’anàlisi que es va fer per al nostre pla general eren correctes. Parlem d’una zona industrial que hi ha després d’una consolidada, del SUPOI 9, i creiem que si es desqualifica la conseqüència que tindrà quant a continuïtat d’una zona a una altra es veurà perjudicada. Demanem que ho reconsidere i que almenys ens deixe fer altres propostes alternatives atenent altres plans més nous i que es puga detallar d’una altra forma. Volem que se’ns done l’oportunitat d’urbanitzar aquestes zones.

En l’equip de govern actual mai hem volgut un urbanisme salvatge ni depredador amb el medi ambient, però entenem que se’ns està limitant i això no ens ajuda al desenvolupament futur. Pensem que ací podríem tindre un creixement industrial que segurament milloraria a altres municipis veïns. Nosaltres també volem ser ací.

Per tant, penseu que aquest PAT posa barreres al vostre creixement demogràfic i econòmic?

Exacte. Sí. Pensem que ens limita molt a aquest creixement. Entenem que cal fer les coses d’una altra forma, però no estem d’acord en com ens afectarà la forma en què es planteja. Hi ha coses que creiem que quan es coneguen al detall sí que veurem que no és viable respecte a com havíem previst al principi i per descomptat s’ha d’entendre. Però hi ha altres coses que pensem que no tenen el mateix tractament. Per exemple, si el polígon de Castelló segueix avant pot generar uns altres, crear continuïtat a tota la zona industrial, per la qual cosa necessitem una millora de les comunicacions.

Si segueix avant, us obliga a canviar el Pla General?

Clar, és una norma supramunicipal, per la qual cosa ens obliga a adaptar el nostre ordenament urbà. Esgotarem totes les vies, perquè insistisc que ens sembla lesiu el que es planteja en la zona de la platja i esgotarem totes les vies perquè no arribe a produir-se. Si no s’estimen les al·legacions, buscarem totes les vies possibles com a mínim per a aquesta qüestió.

Sabem que la directora general, durant les seues presentacions públiques i les reunions en privat, l’afecció dels 500 metres del Serrallo i la conseqüència de deixar fora d’ordenació a aquests 1.000 habitatges les reconsideraran i confiem que siga veritat que es retirarà aquest article. Però estem a l’expectativa de veure com es resoldrà, perquè si el perímetre es manté i això comporta una altra afecció diferent com puga ser que ens limita el creixement futur a les zones que hi ha per allí per desenvolupar, potser també ho hem d’al·legar.

Perquè que no es puga construir el podem parlar, però allí els vials de connexió entre un carrer o una altra estan per desenvolupar per la forma en què es va fer la construcció d’aquestes urbanitzacions. No hi ha manera de passar d’un camí principal a un altre perquè no s’han desenvolupat els carrers. És a dir, que si se’ns impedeix creixement futur hem de veure com fer-ho, hi ha molt a parlar. Imagine que hauran de resoldre totes les al·legacions presentades, algunes que contradiuen a les del poble del costat, però confiem que la resolució, atenent el que s’ha avançat, siga favorable. Veurem com es resol i veurem si al·leguem més o què fem.

D’altra banda, esteu treballant en la protecció de la platja. Quines mesures esteu duent a terme?

Hem fet recentment una reunió amb Costes per a reclamar més inversions que ens ajuden a frenar la regressió de la platja. Estem molt afectats per qualsevol temporal i encarreguem un estudi a un expert perquè analitzara la situació i ens donara més idees per a protegir-la. D’alguna forma ha donat la raó al que ens transmet la gent, que cada vegada més la mar es menja la nostra costa a mesura que s’amplia el port. Per això demanem més inversions per a regeneració litoral. De moment no ho hem elevat més enllà.

D’altra banda, al ple de març portarem l’estudi i el remetrem a la Direcció General de Costes de Madrid. I a part, ens hem posat en contacte amb Germán Renau, portaveu de la comissió de Transició Ecològica en el Congrés dels Diputats, perquè ens ajude a elevar aquest assumpte al Ministeri de Medi Ambient i tenim el compromís que ens ajudarà a defensar la nostra postura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari