Més de 600 majors d’Almassora rebran arròs de les Calderes de Santa Quitèria aquest dissabte

Més de 600 majors d’Almassora rebran arròs de les Calderes de Santa Quitèria aquest dissabte
19/05/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora repartirà aquest dissabte, festivitat de Santa Quitèria, més de 600 racions d’arròs de les Calderes. La Festa d’Interés Turístic Provincial tornarà a adaptar-se a les circumstàncies de l’emergència sanitària i prescindirà, per segon any consecutiu, del cuinat de 22 calderes en el centre del municipi. No obstant això, les residències de majors i les persones beneficiàries de programes d’assistència a domicili sí que rebran la seua cassola en recompensa per ser un dels col·lectius més afectats pel coronavirus.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha detallat que la Junta Local de Festes i una empresa de la localitat contractada per a aquest esdeveniment s’encarregaran del repartiment de més de 600 cassoles de fang en els centres de majors i habitatges privats en el migdia del pròxim dissabte. La caserna de la Guàrdia Civil, la reguarda de la Policia Local i el personal sanitari de guàrdia del centre de salut també podran degustar aquest plat típic.

D’aquesta manera, la coordinació dels equips és fonamental per a fer arribar a domicili l’arròs a la Residència Municipal de la Tercera Edat i als usuaris del seu centre de dia, a la Residència Santa María Rosa Molas, usuaris dels programes de la Fundación Salomé Moliner, el servei provincial de teleajuda de la Diputació Provincial de Castelló, la teleassistència de Creu Roja, el Servei d’Ajuda Municipal SAD i els beneficiaris del programa ‘Menjar a casa’.

En total, el magatzem municipal es convertirà en espai per al cuinat de quatre calderes de coure a càrrec de l’equip que habitualment dirigeix l’acte central de les festes de Santa Quitèria. Les més de 600 racions es traslladaran al migdia a cada usuari o centre sense necessitat d’inscripció prèvia “per a recompensar-los, encara que simbòlicament, per tot l’esforç que ha fet aquest col·lectiu des de fa més d’un any i amb l’esperança que en 2022 puguem recuperar la festa com la coneixíem”.

El repartiment d’arròs es produirà després que la plaça de l’Església d’Almassora aculla la missa de campanya en honor de la patrona. El rector, Juan Ángel Tapiador, i l’equip de govern han acordat celebrar l’ofici religiós a l’aire lliure i instal·lar pantalles en l’exterior del temple amb l’objectiu d’incrementar l’aforament amb les mesures de seguretat pertinents.

En el matí de Santa Quitèria també tindrà lloc la inauguració de la Fira de Comerç en la plaça Pere Cornell i el tret de la mascletà a l’esplanada situada al costat del centre de salut de Sant Pere a les 13.30 hores. Cal recordar que, malgrat la festivitat de la jornada, l’Alcaldia ha signat una resolució per a permetre l’obertura de negocis comercials davant la suspensió de les festes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari