Més de 70 persones reforcen la seguretat del tancament taurí a Almassora

Més de 70 persones reforcen la seguretat del tancament taurí a Almassora
11/05/2022 -

Els regidors de Festes i Seguretat, Isladis Falcó i Javier Martí, la Policia Local i el president de la Junta Local de Festes, Santiago López, es van reunir ahir a l’Ajuntament d’Almassora per a acordar el dispositiu de seguretat del tancament taurí del 21 de maig. En aquest sentit, l’operatiu reunirà 74 persones que protegiran el veïnat i a les persones que vagen a participar davant qualsevol inconvenient durant la primera carrera de bous en el municipi sense restriccions sanitàries.

Així, els trams del tancament comptaran amb la vigilància d’un equip que suma 21 col·laboradors, 18 pastors, 19 policies locals i 12 integrants de protecció civil. D’altra banda, el cirurgià Gustavo Traver estarà al capdavant del lloc sanitari San Isidro amb l’equip mèdic que s’encarregarà de les intervencions ‘in situ’ o de la decisió d’enviar a la persona ferida a l’Hospital General de Castelló. Per això, hi haurà quatre ambulàncies situades al carrer Trinidad, plaça Picaora, zona Portal i la posta sanitària de San Isidro.

El tancament no seguirà cap restricció sanitària com el del 9 d’octubre de l’any passat, per la qual cosa el Cuerpo Nacional de Policia i la Guàrdia Civil no exerciran tasques de vigilància, sinó labors administratives i permisos. D’aquesta manera, per a distingir a les persones auxiliars, els pastors portaran una samarreta verda i un braçalet blau, mentre que els col·laboradors taurins lluiran un mocador verd. A més, el tancament de barreres de tisores i lladregotes serà l’usual.

Cal recordar que el tancament dels sis bous salvatges de la ramaderia de Luis Algarra serà el dissabte 21 de maig a les 13 hores, coincidint en el mateix dia amb el trasllat de Santa Quitèria des de l’església del Santíssim Crist fins a la parròquia de la Nativitat de Nostra Senyora a les 20 hores. Per aquest motiu, els Bous per la Vila començaran una hora abans de l’habitual, a les 17 hores.

Així mateix, l’Ajuntament d’Almassora garanteix que les obres de conversió en zona de vianants de la segona fase de la Vila no afectaran els actes que tindran lloc durant la setmana de les festes patronals. “Les processons i les carreres de bous seguiran el recorregut habitual”, ha assenyalat la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro. És més, l’estrena de la reforma de la plaça Major, cofinançada al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea, coincideix amb l’inici de les festivitats. L’actuació deixarà per a després dels festejos la renovació al carrer Verge de la Llum. L’equip de govern assegura que, una vegada acabats els festejos, les obres de la Vila conclouran.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari