El metge Juan Casanova ‘trencarà’ l’hora en la Setmana Santa d’Almassora

El metge Juan Casanova ‘trencarà’ l’hora en la Setmana Santa d’Almassora
05/04/2022 -

El president de Tambors de Passió, Damián Aguilella, ha revelat aquesta vesprada que el metge Juan Casanova Claramonte ‘trencarà’ l’hora en la nit del pròxim Dijous Sant. L’agrupació de tamboriners d’Almassora ha triat al doctor per al seu acte més important de la Setmana Santa coincidint amb l’any de la seua jubilació, segons ha destacat en la roda de premsa el màxim responsable de l’entitat al costat de l’alcaldessa, Merche Galí, i el regidor de Cultura, Javier Mollá.

“En aquesta època tan difícil, Juan ha representat el treball incansable, el sacrifici pels altres, l’amor a la seua professió i als seus pacients”, ha enumerat Aguilella, que també ha destacat els valors de l’homenatjat, entre els quals ha destacat el “sacrifici, esforç, compromís, perseverança, i ajuda als altres”.

El convidat d’honor pujarà a l’escenari de la plaça de l’Església, pel trasllat de l’acte degut a les obres de la plaça Major, al costat de la primera edil i el president de Tambors. Serà després dels parlaments i la signatura dels convidats, que en aquesta ocasió es desplaça de Ca la Vila a l’Hort del Cura, al costat de l’església de la Nativitat, per la proximitat amb la zona de l’espectacle.

Aquesta és una altra de les novetats d’una edició que torna després de dos anys de pandèmia, que va motivar la ‘rompida’ des dels balcons dels habitatges privats en 2020 i l’acte de vesprada sense públic en la plaça Major en 2021. Per això, Ajuntament d’Almassora i Tambors de Passió han consensuat les claus d’aquesta edició amb les prioritats de seguretat i responsabilitat però amb l’obertura de l’acte a la ciutadania.

Així ho ha recordat l’alcaldessa en incidir en l’esforç realitzat perquè l’acte continue endavant malgrat la pandèmia i les obres amb els mínims riscos possibles per a les persones assistents. “Hem d’anar recuperant la normalitat a poc a poc i la Setmana Santa d’Almassora, que és Festa d’Interès Turístic Provincial des de fa quatre anys, ja no es concep sense aquest acte que reflecteix l’inici de la Passió”, en paraules de Galí.

De fet, després de la Rompida de l’Hora en la mitjanit del dijous 14 al divendres 15, es recuperarà la tradicional processó de tambors i bombos pels carrers del barri antic. Les persones interessades a participar en el concurs fotogràfic de l’entitat poden aprofitar tant el mateix acte de la tamborada com la processó per a prendre les imatges i enviar-les al correu tamborsdepassio@gmail.com. El primer premi està valorat en 150 euros i el segon, en 50 euros.

D’igual manera, l’edil de Cultura ha recordat que la X Ruta de la Tapa i el Vi d’Almassora arrenca aquest divendres i que l’entitat se suma amb la tapa tambor, elaborada sense carn. La proposta gastronòmica suposa un al·licient més per a gaudir de la Setmana Santa sense eixir de la localitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari