Mig centenar de propostes per a la tardor cultural d’Almassora

Destaca el nou certamen de pintura ràpida i la programació de l’Any Berlanga

Mig centenar de propostes per a la tardor cultural d’Almassora
20/10/2021 -

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Almassora, Javier Mollá, ha presentat el programa d’activitats culturals de tardor, que suma mig centenar de propostes per a atendre a tots els públics tant a la Casa de la Cultura com en escenaris a l’aire lliure fins al mes de desembre. Cinema, pintura ràpida, jazz i el monòleg de Xavi Castillo marquen l’agenda d’aquesta finalitat de setmana.

Entre les noves ofertes figuren l’I Certamen de pintura ràpida, que acollirà la Vila d’Almassora aquest dissabte. El concurs està obert a tots els artistes. De fet, inclou dues modalitats per als més joves: fins als 9 anys i de 10 a 17 anys. Les persones interessades poden inscriure’s en gestiocultural@iconaestudi.com indicant les seues dades personals. El concurs serà de 8.30 a 14 hores en el barri antic i cada participant podrà optar per la tècnica pictòrica que considere més oportuna.

A més d’aquesta nova proposta, l’Ajuntament d’Almassora se suma des d’aquest divendres a la commemoració de l’Any Berlanga amb la projecció de ‘La vaquilla’ a la Casa de la Cultura. En les pròximes setmanes arribarà el torn de ‘Bienvenido míster Marshall’, ‘Plácido’ i ‘El verdugo’. En l’apartat de cinema figura també ‘El ritmo de la venganza’ amb motiu de la festa d’Halloween i atraurà al públic més familiar durant el mes de desembre.

Abans, al llarg del mes de novembre, l’III Festival Internacional de Cortometrajes Alma reunirà les millors propostes seleccionades d’entre els 876 treballs presentats al certamen procedents de més de 30 països. El festival que dirigeix Sergi González tornarà a estendre la catifa roja el 6 de novembre amb la gala de lliurament de premis després d’una setmana de projeccions en la qual també hi haurà un apartat per als més joves.

D’altra banda, el departament de Cultura recupera l’II Festival Tardor de Jazz que aquest mateix dissabte portarà fins a la plaça d’Espanya d’Almassora la música de Carlos Gonzalbes i el pròxim farà el propi amb Jazz Therapy. Una proposta musical diferent passa per les projeccions d’òpera amb clàssics com ‘Il trovatore’ o ‘La clemenza de Tito’ en connexions amb altres països europeus.

I serà la música més local, la de la UIM La Esmeralda, la que prendrà la casa de la cultura el 7 i el 20 de novembre amb motiu de les celebracions Santa Cecília i el 18 de desembre amb el concert de Nadal. El mateix escenari és el triat per l’acadèmia Clau i Compàs per al seu espectacle ‘De Cai a Cuba’ i la zambombada solidària flamenca. El rock de Quillius, la Fira de Sant Andreu, el Dia del Llibre (ajornat per la pandèmia) o l’espectacle de màgia ‘Aquellos años mágicos’ completen “el programa més variat que hem pogut confeccionar perquè la cultura recupere els escenaris i els carrers d’Almassora”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari